Archive | July, 2016

Harga cermin mata bagi masalah silau

Macam mana kita nak tau sama ada kita ada masalah rabun silau ataupun tidak?   Mudah sahaja.   Pergi ke mana-mana kedai cermin mata Optometrist dan cakap kat staff sana, yang anda nak buat pemeriksaan mata.   Kena bayar ke kalau nak buat pemeriksaan mata? Biasanya tak perlu bayar apa-apa. Pemeriksaan untuk masalah┬árabun mata disediakan […]

Continue Reading 0
komisen-photobook

Pendapatan dari Internet suatu fantasi atau REALITI?

Satu ketika dulu, saya pernah pasang angan-angan nak ada pendapatan yang datangnya dari internet. Idea untuk memiliki pendapatan secara online pada pandangan saya adalah satu idea yang sangat hebat. Cuba bayangkan, setiap hari kita hanya perlu semak ke akaun bank atau akaun maya untuk lihat berapa banyak pendapatan yang berjaya dihasilkan.   Mungkin saya ni […]

Continue Reading 3
panduan-buat-duit-uber

Konflik antara pemandu teksi dengan pemandu kereta Uber

Geng pemandu teksi ni, memang anti betul dengan geng-geng pemandu kereta Uber ataupun Grab car. Buktinya? Ada antara pemandu teksi yang bertindak drastik hingga sanggup mencederakan penumpang dan juga merosakkan kenderaan yang dipandu oleh pemandu Uber.   Berita ini pernah dilaporkan oleh akhbar online iaitu BH Online bertarikh 23 June 2016 dengan tajuk Polis tahan […]

Continue Reading 1
cermin-mata-ibnusina

Buat cermin mata untuk masalah rabun silau

Masa cuti hari raya yang lepas saya ada buat satu cermin mata. Kali terakhir saya buat cermin mata kalau tak silap masa tu tahun 2006. Kiranya lebih kurang 10 tahun yang lepas. Masalah pada waktu tu lebih kepada silau. Bukannya rabun.   Ok saya pun tak berapa faham, apa benda sebenarnya rabun silau ni. Adakah […]

Continue Reading 0
bekerja-dari-rumah

Komisen Panduan Bekerja Dari Rumah

Adakah anda pernah merancang untuk bekerja dari rumah? Adakah anda sudah mempunyai pengalaman bekerja dari rumah dan berjaya menerima upah hasil daripada pekerjaan yang anda lakukan itu? Pernah tak anda terfikir untuk hasilkan pendapatan secara konsisten daripada pekerjaan tersebut?   Adakah anda memerlukan panduan khusus yang dapat mengajar anda bagaimana untuk memulakan karier dan perjalanan […]

Continue Reading 2

Stereotaip dalam drama melayu apabila menjelang hari raya!

Waktu saya tengah makan malam semalam, tiba-tiba topik ini jadi perbualan. Stereotaip dalam drama melayu, especially waktu hari raya. Boleh dikatakan, walaupun cerita yang berbeza, tapi babak yang sama, atau yang lebih kurang sama mesti akan muncul. Tak tau la, ni semua berlaku secara kebetulan atau memang dah di rancang.   Sembang punya sembang, akhirnya […]

Continue Reading 0
rancangan-perniagaan

Berapa lama nak ambik cuti raya ni…

Saya cukup CEMBURU dengan geng-geng yang mampu ambik cuti lama-lama masa hari raya. Biasanya orang yang ambik cuti panjang ni ialah orang yang bukak kedai makan. Ada sesetengah tempat, mereka bercuti start dari 1 Ramadhan sampai la 30 syawal. Ambik ko… sampai 60 hari dia cuti!   Hebat ke tak hebat?   Bisnes kedai makan […]

Continue Reading 0

Seronoknya dapat buat duit dengan blog!

“Seronoknya kalau ada blog yang boleh bagi duit setiap bulan kepada pemiliknya…”   Seronok ke tidak? Ha… untuk orang yang tak pernah lalui, memang tak akan tahu macam mana rasanya. Silap-silap ada jugak yang tak mampu nak bayangkan, macam mana pulak dengan mempunyai blog sendiri, blog tu boleh bagi duit kepada pemiliknya.   Alhamdulillah, sejak […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes