[Hacked By CyberIXZ]

Sabar Aja ^_^

Ujungnya Indah Kok ^_^

Meskipun Sakit :)



D4RK FR13NDS TEAM



.:Official Members D4RK FR13NDS TEAM:.
~ MR.CRYPTON ~ ./Mr.N'ReaL/. ~ Mr.bL4nk_04 ~ ./Decrypt ~ ./rootcode ~ |CyberIXZ|~ /Ace ~ MR.F4P ~ MR_SAD ~ Mr.CLAY404 ~ XF34R ~ hmamzzz ~ MR.NEXUS ~

.\Greetz/.
~|Mr.WorldWide ~ BadC0de ~ LoliCyndrome ~ AlthaInside ~ INDO ILUSION CYBER ~ SWG Team ~ ./Mr.Java404 ~ 99Syndicate ~ DARK PINUS SQUAD ~ Qwerty Alone Cyber|~

Hacked By CyberIXZ Galauers



[Hacked By CyberIXZ]

Sabar Aja ^_^

Ujungnya Indah Kok ^_^

Meskipun Sakit :)



D4RK FR13NDS TEAM



.:Official Members D4RK FR13NDS TEAM:.
~ MR.CRYPTON ~ ./Mr.N'ReaL/. ~ Mr.bL4nk_04 ~ ./Decrypt ~ ./rootcode ~ |CyberIXZ|~ /Ace ~ MR.F4P ~ MR_SAD ~ Mr.CLAY404 ~ XF34R ~ hmamzzz ~ MR.NEXUS ~

.\Greetz/.
~|Mr.WorldWide ~ BadC0de ~ LoliCyndrome ~ AlthaInside ~ INDO ILUSION CYBER ~ SWG Team ~ ./Mr.Java404 ~ 99Syndicate ~ DARK PINUS SQUAD ~ Qwerty Alone Cyber|~

Blogging Tips Archives - Sabree Hussin Dot Biz

Archive | Blogging Tips

Tips menulis blog dan menghasilkan blog yang super awesome

Syarikat Hosting TERBAIK untuk mereka yang baru nak mula blogging

Sepanjang saya menulis dalam blog ini, mahupun menulis di mana-mana media yang dikawal oleh saya, saya banyak berkongsikan tentang peluang-peluang untuk buat duit secara online.   Antara yang saya rasa bagus untuk anda sertai adalah program Adhance. Anda boleh baca perkongsian saya mengenai program tersebut menerusi posting saya yang berjudul¬†Cara buat duit dengan AdHance by […]

Continue Reading 0

Tak perlu takut langgan domain dan hosting berbayar jika SERIUS nak berblogging

Satu nasihat yang kerap saya berikan kepada mereka yang baru nak mulakan kerjaya mereka sebagai seorang blogger ialah ini… “Jangan takut untuk langgan servis untuk dapatkan nama domain yang profesional dan hosting yang terbaik”.   Nama domain yang profesional tu, bagaimana? Ok… ianya memang subjektif.   Dari perspektif saya, nama domain yang profesional tu adalah […]

Continue Reading 0
belajar-buat-blog-wordpress

Pengalaman belajar membuat blog menerusi ebook

Bagaimana cara saya belajar buat blog?   Saya mula belajar buat blog sekitar tahun 2009. Masa tu saya masih lagi belajar di universiti. Kebetulan waktu tu sedang cuti semester atau dah nak masuk cuti semester. Sambil-sambil online kat cyber cafe, saya terbaca artikel mengenai kisah kejayaan individu dari luar negara yang berjaya untuk jana pendapatan […]

Continue Reading 2

Apa petanda yang menunjukkan kita berjaya dalam bidang penulisan blog?

Bagaimana kita nak tahu sama ada kita dah berjaya atau belum, jika kita sendiri tak tau, apa dia kriteria-kriteria yang menunjukkan kita dah berjaya.   Bagaimana agaknya rupa sebuah kejayaan? Kalau dalam konteks bidang penulisan blog ini pula, bagaimana agaknya baru layak dikatakan sebagai seorang penulis blog yang berjaya. Sepatutnya kita perlu tahu apa dia […]

Continue Reading 0

Seronoknya dapat buat duit dengan blog!

“Seronoknya kalau ada blog yang boleh bagi duit setiap bulan kepada pemiliknya…”   Seronok ke tidak? Ha… untuk orang yang tak pernah lalui, memang tak akan tahu macam mana rasanya. Silap-silap ada jugak yang tak mampu nak bayangkan, macam mana pulak dengan mempunyai blog sendiri, blog tu boleh bagi duit kepada pemiliknya.   Alhamdulillah, sejak […]

Continue Reading 1

Kerjaya sebagai penulis blog upahan lumayan ke?

Kali ni saya nak cerita tentang kerjaya sebagai seorang penulis blog pula. Selalunya saya asyik cerita tentang Jobdirumah je kan, jadi kali ni saya nak bawa topik yang agak jarang saya kongsikan iaitu tentang kerjaya sebagai seorang penulis blog.   Pertamanya, sebelum kita nak buka cerita bab lumayan ke tidak ni, rasanya elok kita kembali […]

Continue Reading 0

Masalah blog kena HACK!

Gara-gara “rajin” sangat bukak laman blog ni, saya tak perasan rupa-rupanya blog ni dah down untuk beberapa hari dan dah kena perbuatan khianat rupanya!   Patutlah sejak dua menjak ni, dah agak kurang saya dapat notifikasi dari sistem ONEXOXCENTER yang mengatakan ada downline baru mendaftar untuk menyertai program ni.   Tenang.   Senyum je.   […]

Continue Reading 0
perkhidmatan_advertorial

Ada ke blogger yang masih tak tau teknik SEO yang begitu mudah?

Teknik SEO adalah teknik yang WAJIB TAHU dan wajib dikuasai oleh mereka-mereka yang berani memasang niat untuk buat duit dengan blog.   Saya nak mulakan berbincangan kali ini dengan menyentuh topik yang jarang dibincangkan iaitu tentang channel. “Adakah anda berminat nak buat duit menerusi bantuan internet hanya dengan semudah 0nline sahaja setiap hari?”   YA […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes