Archive | Personal

Merdeka! Merdeka! Sale dari Lazada menawarkan potongan harga sehingga 80%

Bermula hari ini, 25hb Ogos sampai 31Ogos 2017, Lazada Malaysia mengadakan kempen promosi Merdeka! Merdeka! Sale dengan tawaran harga diskaun sehingga 80%. Boleh dikatakan, setiap tahun Lazada pasti akan adakan promosi sempena hari kemerdekaan.   Kalau pada tahun lepas, iaitu tahun 2016, kempen promosi Lazada ini dikenali sebagai Unity Sale. Tapi pada tahun ini, Lazada […]

Continue Reading 0
buat-bisnes-seminar

Buat duit dengan menjalankan perniagaan seminar

Saya mengikuti secara dekat beberapa orang internet marketer di Malaysia.   Ada yang saya follow, sejak dari zaman mereka masih newbie dan tak dikenali lagi. Sekarang ni, hasil daripada kecekalan dan mungkin konsistensi mereka dalam bekerja, akhirnya sekarang mereka mula dikenali dan ada pengikut tersendiri.   Sebahagian daripada Internet Marketer yang saya follow, mereka bermula […]

Continue Reading 0
bisnes-dropship-dari-china

Shopping barangan dari China tanpa perlu susah payah nak ke negara China

Boleh ke nak shopping terus barangan dari China tanpa perlu terbang ke negara tersebut? Jawapannya… MEMANG BOLEH.   Pada hari ini, proses jual beli telahpun menjadi sangat mudah. Kita tak perlu lagi bersusah payah untuk berada di sesuatu tempat physically semata-mata untuk beli sesuatu barang.   Para penjual zaman sekarang ni pun ramai yang dah […]

Continue Reading 0
makanan-kucing-buttons-and-now

Promosi Pet’s Fair Week di Lazada Malaysia – Pelbagai barangan untuk haiwan kesayangan dengan harga terendah

Saya perasan yang saya dah agak lama tak beli sebarang produk untuk kucing-kucing kesayangan saya dari Laman web Lazada Malaysia.   Sekarang ni, kebanyakkan barang saya akan beli di Pet Shop berhampiran saya.   Tapi tadi, masa saya buka laman web Lazada, saya baru perasan yang rupa-rupanya sekarang ni ada promosi Pet’s Fair Week.    […]

Continue Reading 0

Join program Affiliate tapi pemilik produk tak nak bayar komisen pulak

1. Saya akui, saya banyak join program affiliate. Terlalu banyak sampaikan ada program affiliate yang saya sendiri dah lupa saya pernah join.   2. Kadang-kadang tu saya join sebab saya rasa produk tersebut sangat relevan dengan kehendak dan trend semasa. Jadi, saya juga ambil peluang untuk join program tersebut, tanpa mengira siapakah yang menjadi pengendali […]

Continue Reading 2
panduan-buat-duit-dengan-youtube

Buat video khas sempena kontes Belajar Buat Blog

Baru-baru ni, saya ada beli sebuah panduan yang mengajar cara-cara untuk buat duit menerusi laman web Youtube. Menerusi panduan tersebut, pembaca dapat belajar cara-cara untuk buat duit menerusi program pengiklanan Google Adsense.   Panduan yang saya maksudkan ialah panduan Buat duit dengan Video Youtube yang ditulis oleh Masfira. Klik sini untuk lihat panduan tersebut. 1. […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes