Archive | February, 2016

Bagus ke guna sistem autoresponder emelmatik?

Dalam banyak-banyak sistem autoresponder… kenapa mesti pilih sistem autoresponder emelmatik? Apa yang istimewa sangat dengan sistem autoresponder ni, sampaikan saya sendiri gunakan sistem autoresponder ini dan bukannya jenama yang lain.   Adakah kehebatan sistem autoresponder emelmatik hanya terletak pada jenamanya? Atau adakah sebab-sebab lain yang masih kita belum ketahui? Sepanjang penglibatan saya dalam bidang pemasaran […]

Continue Reading 0

Kenapa Rahsia Taobao harganya “Mahal”?

“Pernah tak anda terfikir, kenapa agaknya produk digital seperti ebook selalunya dijual dengan harga yang lebih MAHAL berbanding produk yang sama tetapi dalam bentuk fizikal?”   Bila anda beli ebook, apa sebenarnya yang anda beli? Adakah anda sedang membeli file dalam format .pdf atau anda sebenarnya sedang membeli informasi yang terkandung dalamnya?   Contohnya ebook […]

Continue Reading 3

Masih tak tau nak buat bisnes online apa tahun 2016 ni? Saya syorkan ONEXOX

Ada banyak program yang boleh kita sertai untuk membantu kita jana pendapatan secara online. Mungkin saya perlu katakan ada TERLALU BANYAK.   Ia datang dengan pelbagai nama, warna dan pakej. Ada yang kaler hijau dan ada yang kaler merah. Ada yang menjanjikan pulangan dan keuntungan yang begitu lumayan, malah ada juga yang menawarkan potensi keuntungan […]

Continue Reading 0

Sales bersama Lazada sepanjang bulan Januari 2016

“Anda masih boleh buat duit dengan mempromosikan produk-produk di laman web Lazada, walaupun pada hakikatnya anda bukanlah seorang yang begitu pakar dalam bidang perniagaan dan pemasaran online.”   Ya… Anda tak salah baca. Orang yang tak berapa pakar pun masih boleh buat duit di Lazada. Pendapat ini adalah pendapat peribadi saya sendiri, yang berpunca daripada […]

Continue Reading 0
tips_instagram

3 Tips untuk Usahawan Online yang ingin menjadikan Instagram sebagai medium pemasaran

Kadang-kadang saya berfikir sendiri… kenapalah agaknya orang suka untuk buat pemasaran menggunakan media sosial? Adakah sebab ianya benar-benar convert kepada sales ataupun sebab buat pemasaran di media sosial ni lebih relaks dan menyeronokkan?   Bermula dengan kita Log in ke akaun media sosial. Sedar-sedar je, 1 jam dah berlalu tanpa kita siapkan walaupun satu kerja […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes