Apa yang saya suka tentang sesi workshop yang dianjurkan oleh Lazada

Baru-baru ni, saya sempat ikuti program workshop yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Pullman Hotels Kuala Lumpur. Ini bukannya workshop macam tempat repair kereta tu, tetapi lebih kepada program latihan dalam bentuk seminar.

Bagi yang masih belum pernah lagi join program affiliate Lazada, bolehlah sertai program seperti ini secepat yang mungkin. Lagi cepat anda join, lagi cepat anda bermula, maka In Shaa Allah lagi awal anda boleh mula jana pendapatan.

 

Kalau nak join terus di laman web Lazada Malaysia pun boleh. Ataupun sebagai alternatif, boleh juga join menerusi laman web Involve Asia. Klik sini untuk join affiliate Network Involve Asia.

 

Bila join menerusi Involve Asia ni, kelebihannya ialah ada macam-macam lagi program, produk dan servis yang boleh kita promosikan. Tidak terhad hanya pada satu company, iaitu Lazada sahaja.

 

Dalam program seumpama ini, yang menariknya ialah, kalau kita dapat luangkan masa untuk join, ada beberapa perkara yang kita bakal perolehi. Antaranya

 

(1) Boleh bina networking sesama affiliate

Ada ramai affiliate yang akan datang. Masing-masing ada pengalaman dan kepakaran yang tersendiri. Teknik juga pelbagai. Masa ni kalau nak bincang-bincang dan berkongsi teknik pun bagus. Saya bukanlah pandai sangat. Lagipun, kebanyakkan sales affiliate saya datang dari blog.

 

Kalau nak belajar macam mana guna blog untuk buat sales dari program affiliate tu, bolehlah tegur-tegur saya kalau jumpa.

 

(2) Makanan mesti best

Buat kat hotel kot… bila lagi nak merasa makan kat hotel. Free pulak tu. Datang je la.

 

(3) Biasanya pihak penganjur akan bawa bersama wakil dari syarikat yang menjadi penaja

Contohnya dalam program kali ini, dua syarikat yang mewakili jenama Panasonic turut serta dalam program. Pada masa ini, kita boleh berkenal-kenalan dengan mereka, tanya pasal produk, dan juga boleh cuba skil untuk review produk yang mereka bawa.

 

Ini adalah kamera mirror-less jenama Panasonic Lumic DC-GF9. Anda boleh dapatkan tawaran terbaik disini.

 

Harga kamera ni pun boleh tahan jugak. Saya sebenarnya dah lama mencari kamera digital yang saiznya kecik sahaja. Senang di bawa kemana-mana.

 

Boleh masuk dalam poket seluar, atau letak dalam beg galas. Senang cerita, kalau ada kamera kecik macam ni, tak rasa kekok nak bawa kamera pergi mana-mana.

 

Lagipun, sekarang ni saya dah ada blog berkonsepkan travel and exploration, yang mana saya harapkan pada satu hari nanti, blog tersebut dapat jadi sebuah blog travel terbaik di Malaysia. Ya, angan-angan tu kena besar. Bila kita pasang angan-angan yang besar, barulah kita nampak, sebesar mana usaha yang perlu kita berikan.

 

Ini bukan angan-angan Mat Jenin. Ini angan-angan yang disertai dengan usaha yang menuju kearahnya.

 

Untuk hasilkan blog berkonsepkan travel yang terbaik, dah tentu saya akan perlukan kamera yang bagus juga. Ada rezeki lebih, In Shaa Allah nak dapatkan kamera macam ni.

 

Basically, kamera ini saya suka sebab

  1. Saiznya yang kecil
  2. Kualiti gambar yang baik

 

Next time, kalau ada program macam ni lagi, In Shaa Allah saya akan join lagi.

 

 

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

14 + twelve =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

%d bloggers like this: