Author Archive | Sabree Hussin

Stereotaip dalam drama melayu apabila menjelang hari raya!

Waktu saya tengah makan malam semalam, tiba-tiba topik ini jadi perbualan. Stereotaip dalam drama melayu, especially waktu hari raya. Boleh dikatakan, walaupun cerita yang berbeza, tapi babak yang sama, atau yang lebih kurang sama mesti akan muncul. Tak tau la, ni semua berlaku secara kebetulan atau memang dah di rancang.   Sembang punya sembang, akhirnya […]

Continue Reading 0
rancangan-perniagaan

Berapa lama nak ambik cuti raya ni…

Saya cukup CEMBURU dengan geng-geng yang mampu ambik cuti lama-lama masa hari raya. Biasanya orang yang ambik cuti panjang ni ialah orang yang bukak kedai makan. Ada sesetengah tempat, mereka bercuti start dari 1 Ramadhan sampai la 30 syawal. Ambik ko… sampai 60 hari dia cuti!   Hebat ke tak hebat?   Bisnes kedai makan […]

Continue Reading 1

Seronoknya dapat buat duit dengan blog!

“Seronoknya kalau ada blog yang boleh bagi duit setiap bulan kepada pemiliknya…”   Seronok ke tidak? Ha… untuk orang yang tak pernah lalui, memang tak akan tahu macam mana rasanya. Silap-silap ada jugak yang tak mampu nak bayangkan, macam mana pulak dengan mempunyai blog sendiri, blog tu boleh bagi duit kepada pemiliknya.   Alhamdulillah, sejak […]

Continue Reading 1
buat-duit-jobdirumah

Jana pendapatan dengan Program eRezeki (BUKTI)

Sebelum-sebelum ni saya pernah juga kongsikan tentang program buat duit dengan erezeki dalam blog ni. Program erezeki ini direka bagi membantu golongan berpendapatan rendah untuk menambahkan pendapatan dengan melakukan kerja-kerja dalam talian (yang turut dikenali sebagai kerja-kerja digital).   Contoh kerja-kerja digital ni ialah seperti data entry, data collection, data categorization, dan macam-macam lagi. Kesemua […]

Continue Reading 0
mesin-buat-jus

Suasana bisnes air di bazar ramadhan

Catatan ni saya tulis pada hari kedua bulan Ramadhan tahan 2016. Tak banyak yang berubah berbanding tahun-tahun sebelum ni. Awal-awal ramadhan macam sekarang ni, memang dah jadi lumrah. Surau memang penuh ketika waktu solat maghrib, isya’ dan ketika solat sunat terawih.   Suasana kat bazar ramadhan pun macam tu juga. Orang terlalu ramai, dan makanan […]

Continue Reading 0

Bisnes air balang di bazar ramadhan

Pejam celik pejam celik… akhirnya bulan Ramadhan kembali lagi. Terasa cepat betul masa berlalu. Dalam masa 30 hari atau kurang, bergantung kepada anak bulan sama ada akan kelihatan lebih awal atau mengikut perkiraan tarikhnya, akan muncul pula bulan Syawal.   Hari raya. Ok… puasa belum pun habis, dah sibuk nak menyambut hari raya. Apa cerita […]

Continue Reading 1
bayaran-komisen-uber

Rahsia Uber membongkar rahsia seorang pemuda buat duit RM60,000 dengan Uber tanpa perlu memandu

Rahsia buat duit dengan Uber. Bila kita kata tentang RAHSIA, bermaksud ianya adalah sesuatu yang disembunyikan. Ia bukan untuk dikongsi apatah lagi untuk didedahkan dengan sesuka hati. Namun demikian, jika betul cara kita bertanya, kita juga berhak untuk dapatkan rahsia tersebut.   Seorang pemuda telah berjaya menemui satu kaedah untuk buat duit dengan Uber. Apa […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes