Author Archive | Sabree Hussin

Sales bersama Lazada sepanjang bulan Januari 2016

“Anda masih boleh buat duit dengan mempromosikan produk-produk di laman web Lazada, walaupun pada hakikatnya anda bukanlah seorang yang begitu pakar dalam bidang perniagaan dan pemasaran online.”   Ya… Anda tak salah baca. Orang yang tak berapa pakar pun masih boleh buat duit di Lazada. Pendapat ini adalah pendapat peribadi saya sendiri, yang berpunca daripada […]

Continue Reading 0
tips_instagram

3 Tips untuk Usahawan Online yang ingin menjadikan Instagram sebagai medium pemasaran

Kadang-kadang saya berfikir sendiri… kenapalah agaknya orang suka untuk buat pemasaran menggunakan media sosial? Adakah sebab ianya benar-benar convert kepada sales ataupun sebab buat pemasaran di media sosial ni lebih relaks dan menyeronokkan?   Bermula dengan kita Log in ke akaun media sosial. Sedar-sedar je, 1 jam dah berlalu tanpa kita siapkan walaupun satu kerja […]

Continue Reading 0
bina-laman-web-perniagaan

Minat nak tau dengan lebih lanjut tentang Jobdirumah?

“Salam, boleh terangkan pada saya dengan lebih details tentang Jobdirumah?”   Setiap kali saya menerima soalan ini, sama ada menerusi emel ataupun melalui akaun Facebook saya, saya jadi berbelah bahagi. Terlintas juga dalam hati “Kebodohan apakah ini, yang melanda generasi kita pada hari ini?” Memang patut pun, ayat pertama yang diturunkan oleh Allah SWT kepada […]

Continue Reading 0
buat_duit_affiliate

Cerita tentang buat duit dengan Lazada

Dapat buat duit dengan program affiliate Lazada memang SYOK WOOO…   Biasa orang bukak laman web Lazada sebab nak habiskan duit. Tapi saya terbalik. Saya bukak laman web Lazada sebab nak buat duit.   …dan ini sales yang berjaya di hasilkan setakat artikel ini dihasilkan. Ini adalah sales untuk bulan December 2015 sahaja. Dari¬† 1hb […]

Continue Reading 0
program_onexox

Berapa kos untuk memiliki pendapatan pasif?

Sekurang-kurangnya ada tiga jenis pendapatan yang berbeza kat dalam dunia ni. Saya akan ceritakan satu per satu.   Pertama, pendapatan aktif (Active Income) Ini adalah pendapatan yang kita perolehi hasil daripada pekerjaan yang kita lakukan. Kerja sehari, dan kita akan dibayar untuk sehari kita bekerja. Bekerja untuk sebulan, dan seterusnya kita akan dapat sebulan gaji. […]

Continue Reading 0
buat_duit_jobdirumah

Alang-alang join Jobdirumah, biar sampai dapat KOMISYEN!

Program latihan untuk bekerja dari rumah yang dipelopori oleh syarikat Kliks Solution memang tak asing lagi buat para pencari peluang pendapatan tambahan di internet.   Adakah ianya suatu yang mustahil untuk bekerja hanya dari rumah? Atau sebenarnya ia memang boleh dilakukan, cuma kita je yang tak tau macam mana nak jadikan ia sebagai suatu realiti. […]

Continue Reading 0

Sistem autoresponder PERCUMA dan berkualiti TINGGI dari Malaysia

“Kalau nak bekerja dari rumah ni, perlu tak ada sistem autoresponder?”¬†   Tanya Syuib, seorang mekanik yang berminat nak bertukar profesion kepada seorang freelancer yang bekerja hanya dari rumah.   Satu proses hijrah yang agak besar kalau tanyakan kat saya. Bukan calang-calang orang yang berani buat keputusan yang begini drastik, lebih-lebih lagi apabila melibatkan perihal […]

Continue Reading 3
komisyen_emelmatik

Kelebihan dan keistimewaan sistem autoresponder emelmatik yang anda mungkin tak sedar

Sistem autoresponder adalah salah satu senjata pemasaran yang wajib ada bagi setiap individu dan usahawan yang ingin menjadikan internet sebagai medium pemasaran.   Memang tak cukup kalau cuma bergantung harap pada pemasaran menggunakan Facebook, Instagram atau lain-lain media sosial semata-mata. Well at least pada saya sendiri, ia masih tak mencukupi.   Saya bukan artis. Jadi, […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes