Author Archive | Sabree Hussin

duit-dari-internet

Tolong orang dapatkan kerja pun boleh dapat upah lumayan

Apabila saya menyertai program yang ditawarkan oleh pihak Adhance ini, saya mula membayangkan diri saya sebagai salah seorang pemilik agensi pekerjaan! Melalui program ini, saya boleh iklankan macam-macam jenis iklan kerja kosong melalui laman web saya. Bukan iklan saja-saja tau.   Sebaliknya saya akan dapat upah, apabila ada pengguna internet yang memang kebetulan sedang mencari […]

Continue Reading 0
bos-untuk-diri-sendiri

Formula ASAS mencipta kejayaan dalam perniagaan di internet

Saya berpendapat, setiap orang patut mempunyai sekurang-kurangnya satu bisnes internet mereka sendiri.   Tak kisahlah, apa bisnes sekalipun, dan dalam apa bidang sekalipun. Sama ada anda memilih untuk menjual perkhidmatan (servis) mahupun ingin menjual produk fizikal.   Apa yang penting, mulakan bisnes tersebut secepat mungkin. Kalau boleh mulakan hari ini juga, mulakanlah.   Orang yang […]

Continue Reading 0
hisap-rokok-di-restoran

Denda maksimum RM10 ribu jika merokok di tempat awam!

Bermula 1 Januari 2019, tempat-tempat awam seperti restoran berhawa dingin atau tanpa penghawa dingin, gerai dan juga warung makanan tepi jalan akan diisytiharkan sebagai kawasan larangan merokok.    Akta yang digunakan adalah Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 digubal dibawah Seksyen 36 Akta Makanan 1983.   Jika gagal dipatuhi, hukuman yang dikenakan keatas Individu Denda maksimum […]

Continue Reading 1

Sampai bila awak nak kerja freelancer?

Saya ditanyakan soalan tersebut.   “Sampai bila awak nak buat kerja sebagai seorang freelancer?”   Ironinya, soalan ini ditanyakan oleh individu yang juga kerja sebagai seorang freelance. Mungkin dia cuba untuk menduga saya, sama ada saya mempunyai pendapatan yang selesa atau sekadar cukup makan. Atau mungkin lebih buruk lagi, pendapatan yang dihasilkan melalui kerja-kerja freelance […]

Continue Reading 0
kerja-dari-rumah

Kerjaya yang anda boleh pilih untuk dilakukan dari rumah

Adakah anda sudah berjaya dapatkan internet berkelajuan tinggi bagi rumah kediaman anda? Bagi pengguna unifi, ada antara pelanggan sedia ada yang telah berjaya menikmati kelajuan tambahan sehingga 10 kali ganda.   Kalau sebelum ini, pakej yang dilanggan adalah dengan kelajuan 30Mbps, dengan upgrade percuma sehingga 10 kali ganda tu, anda akan dapat kelajuan sehingga 300Mbps. […]

Continue Reading 2
buat-duit-dengan-shopee

Program affiliate Shopee dan bagaimana cara sertai?

Dah banyak hari saya cuba cari cara, macam mana nak sertai program affiliate Shopee ini. Usahawan yang memang serius nak berniaga di Shopee, jika mereka menerima ilmu perniagaan yang betul, memang tak mustahil langsung untuk mereka hasilkan pendapatan sehingga 4 angka dalam masa seminggu!   Pendapatan sedemikian, siapa yang tak tertarik?   Jujurnya saya memang […]

Continue Reading 0
duit-dari-internet

Cari servis artikel advertorial yang paling MURAH atau yang boleh menepati kriteria?

Saya rasa, saya dah agak lama tak menerima sebarang job untuk menulis artikel review mahupun tugas menulis artikel advertorial. Permintaan itu masih ada, cuma saya rasa saya nak berehat dulu.   Sebagai seorang penulis blog, sudah tentu saya ada pengalaman menulis artikel review dan advertorial untuk klien yang minat untuk dapatkan khidmat penulisan dari saya. […]

Continue Reading 0
car-dealer

Mula berniaga bagi memahami kehidupan sebagai seorang Boss

Dewasa ini, saya lihat ada banyak iklan kerja kosong, yang mempromosikan peluang merasai kehidupan sebagai seorang boss, sebagai salah satu kelebihan dan keistimewaan jika melakukan kerja tersebut.   Ada beberapa pekerjaan, yang saya pernah lihat, yang menggunakan pendekatan tersebut. Kerja sebagai pemandu UBER atau Grab car. Hanya disebabkan kerja ini, boleh dilakukan pada bila-bila masa, […]

Continue Reading 1
bagus-ke-unifi

Kelajuan internet pantas memudahkan buat kerja online dari rumah

Sebelum ini, saya menggunakan perkhidmatan jalur lebar dari Streamyx. Keputusan untuk menggunakan perkhidmatan ini, dibuat lebih kepada sebab terpaksa.   Pada awalnya, saya menggunakan P1 Wimax. Tapi lepas tu, perkhidmatan dari P1 ditamatkan, setelah pihak P1 memberi notis yang mengatakan mereka tidak lagi akan meneruskan operasi.   Setelah buat survey, saya dapati, tempat saya tinggal […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes