Buat duit dengan share link sahaja. Boleh ke?

“Suami akak memang dah lama nak suruh akak buat duit dengan share share link tu. Bulan lepas kawan dia dapat banyak jugak, sampai USD3,000 tu. Bila convert kat duit kita, lebih kurang RM12,000 juga dia dapat tau!”

 

Iye? Wah…

 

“Tapi tu la… akak tak berapa minat la pulak nak tulis-tulis blog ni. Akak bukan ada masa sangat…”

 

“Tapi, akak nak income ke tak ni?” Saya terus potong. Kalau dibiarkan nanti kang, makin merepek-repek dan makin panjang pulak akak ni punya cerita. Bukan saya tak suka nak bersembang, saya suka. Kalau sembang sampai buang masa saya, saya malas nak layan.

 

Lagipun, akak ni punya cerita memang tak nak kalah. Income sampai USD3,000. Bukan sikit ok, banyak tu. Tapi yang herannya, walaupun income nya banyak, dia tak minat pulak nak buat kerja yang sama macam yang kawan suami dia tu dapat. Pelik, kan?

 

Alasannya ialah, “akak tak minatlah…”

 

Then kalau tak minat, tak ada apa lagi yang perlu di bualkan. Saya tak ada kuasa sakti yang boleh tukarkan sesiapa yang tak minat nak buat kerja, jadi suka nak buat kerja. Kalau tak minat, ok fine. Biar saya seorang je yang buat kerja-kerja share-share link ni.

 

Saya pun masih agak “baru” dengan kerja-kerja share link ni. Masih banyak kena belajar dan masih banyak benda nak kena buat. Sudah tentu saya tak boleh nak bazirkan masa saya untuk sembang-sembang kosong yang mungkin tak akan membantu saya dapatkan sebarang hasil.

 

Samalah halnya macam bila kita bekerja di pejabat. Kita pun tak digalakkan untuk sembang-sembang kosong. Bila kita banyak sangat sembang-sembang kosong, maka akan banyak kerja yang tak dibuat dan tak disiapkan. Siapa yang rugi nanti? Diri sendiri jugak yang rugi.

 

Ini antara hasil daripada kerja share-share link yang saya buat.

buat-duit-lazada

Ada hari kita boleh dapat banyak sales. Ada hari kita dapat sikit je sales, dan ada juga hari-hari tertentu yang kita langsung tak dapat sales. Adat la tu kan… bukan setiap masa kita akan dapat sesuatu yang best. Ada juga masa-masa yang kita terpaksa terima hakikat yang usaha kita tak membuahkan hasil.

 

Oh, income yang saya kumpulkan ni pun dalam matawang USD jugak sebenarnya.

 

Buat masa ni tak ada la sampai USD3,000 tapi pada pendapat saya la kan, ianya tak mustahil untuk dicapai. Formulanya ialah RAJIN. Itu sahaja. Buat kerja tanpa ada rasa malas dan mesti kena buat walau apa pun yang berlaku.

 

Salah satu hari yang terbaik untuk saya, adalah bila saya dapat 7 sales pada hari yang sama. Terima kasih buat anda yang sudi untuk shopping di laman web ini.

 

Ada masa nanti, marilah datang shopping lagi kat sini ye.

 

2 Responses to Buat duit dengan share link sahaja. Boleh ke?

  1. Pendi March 13, 2016 at 1:16 pm #

    Salam… Boleh share skt tntang bsnes ni… Share link apa dan bagaimana?

Leave a Reply

4 × one =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes