Bukti komisyen dari laman web Lazada

Bila saya terasa lemah dan rasa macam malas nak update blog ni… saya akan cuba flashback semula, kenapa saya mula menulis at the first place.

 

Saya lihat kembali tagline blog ni.

Kearah kehidupan bebas hutang menerusi penulisan

 

Eh ini bukan perkara main-main.

 

Saya ada banyak hutang, sama ada hutang yang saya dah buat sebelum ini, mahupun hutang-hutang baru yang bakal saya buat di masa akan datang. Ada banyak sangat hutang.

 

At some point, saya macam tak nampak kat mana dan bagaimana agaknya caranya untuk saya langsaikan semua hutang-hutang yang bertimbun tu semua.

 

Satu-satunya perkara yang saya tahu buat ialah menulis. Bergantung pada apa jenis penulisan yang saya buat, dan jika melihat pada trend sebelum-sebelum ini, beberapa penulisan yang saya hasilkan berupaya untuk convert kepada duit.

 

Contohnya baru-baru ni, saya menerima bayaran komisyen dari Lazada.

buat-duit-lazada

 

Jumlahnya?

 

Ada dalam 3 angka. Ya, masih tidaklah begitu banyak kalau nak dihitung-hitung. Ada ramai lagi yang berjaya buat lebih banyak duit daripada yang saya berjaya hasilkan.

 

Saya ambil ini sebagai satu perkara positif.

 

Lagipun ini baru peringkat permulaan. Siapa yang nak bagi duit sebanyak ni kalau bukan kita sendiri yang kena usahakan?

bukti-komisyen-lazada

 

Kalau ada yang kata, komisyen dari Lazada sebanyak RM114.42 ni sikit sangat, sila hubungi saya, sama ada menerusi Facebook, emel atau apa sahaja.

 

Kemudian saya akan berikan anda nombor akaun bank saya. Silalah transfer jumlah yang sama ke dalam akaun bank saya. Lagipun bagi anda jumlah ini sangat sedikit bukan..

Baca: Komisyen Affiliate Lazada March 2016

 

Ini baru peringkat permulaan. Ada banyak lagi yang perlu saya lakukan. Laman web Lazada ini memang mempunyai potensi yang sangat besar untuk pergi lebih jauh.

 

Kewujudannya sendiri dah memudahkan banyak pihak.

 

Sama ada pihak pembeli, peniaga, orang tengah macam saya, syarikat kurier dan ramai lagi. Cuma harapan saya, semoga dari masa ke masa, pihak pengurusan dapat sentiasa memperbaiki servis yang ditawarkan.

 

Saya baru perasan… rupanya syarikat buku Borders pun ada menyenaraikan produk-produk buku mereka di laman web Lazada. Boleh klik sini untuk melihat buku-buku dari Borders.

 

Selama ini, untuk buku-buku tertentu saya hanya akan promosikan buku yang dijual di laman web Bookcafe semata-mata. Kali ini, bila kat lazada pun dah ada jual buku, nampaknya peluang untuk saya buat duit dengan buku makin bertambah luas.

 

Alright.

 

Ini bukti pertama yang kita sebenarnya boleh buat duit dengan Lazada. Bukannya setakat habis duit sebab shopping semata-mata ya.

 

Apa lagi?

 

Klik sini untuk ke laman web Lazada. Anda boleh pilih, sama ada nak shopping atau nak buat duit.

 

… ah buat apa fikir-fikir sangat. Buat je la kedua-duanya.

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

6 − six =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

%d bloggers like this: