Archive | Catatan Rambang SH

online-revolution-2016-beauty-product-at-lazada

Lazada Online Revolution 2016: Kempen Beauty Fanatic dari 12 Nov – 17 Nov 2016

Sepanjang bulan November 2016 ini, para pengguna Internet boleh mengambil peluang untuk mendapatkan pelbagai tawaran menarik sempena Lazada Online Revolution 2016.   Tawaran Mega Day adalah pada 11.11. Memandangkan kita sedia maklum bahawa tarikh tersebut telah pun berlalu, namun pihak Lazada Malaysia masih ada menawarkan banyak lagi tawaran menarik bersempena dengan kempen terbesar ini.   […]

Continue Reading 0
lazada-online-revolution

Jualan Mega Sale Lazada Online Revolution 2016 bermula HARI INI!

Akhirnya, jualan Online Revolution Lazada 11.11 telah bermula. Ini masa untuk manfaatkan tawaran diskaun dan peluang untuk beli barang yang kita suka dengan harga yang lebih rendah dari kebiasaan.   Bermula awal pagi tadi lagi, saya duk bukak laman web Lazada untuk tengok apa dia tawaran menarik yang sedang dijalankan.   Kalau nak tengok tawaran […]

Continue Reading 1
rancangan-perniagaan-kambing

Kenapa perlu ada Rancangan Perniagaan (Business Plan) sebelum memulakan sebarang perniagaan

Istilah Rancangan Perniagaan mungkin agak asing bagi sesetengah orang. Akan tetapi, kalau istilah business plan, mungkin ia lebih biasa didengari.   Persoalannya ialah, adakah setiap orang yang menjalankan perniagaan mempunyai business plan tersendiri? Jawapannya hanya ada pada pemilik perniagaan itu sendiri.   Setelah dikaji-kaji, diselidik dan diteliti, saya berpendapat, mempunyai pelan perniagaan atau Kertas Rancangan […]

Continue Reading 0

Matlamat untuk menceburi bidang Penternakan Kambing

Pernah tak anda terfikir untuk menceburi bidang penternakan? Agak-agak ada tak dalam kalangan pembaca dan pelawat blog ni yang berminat nak menceburi bidang penternakan kambing ya?   Beberapa hari ni saya sempat menelaah beberapa buah buku yang bercerita tentang bidang penternakan kambing. Ya, anda tak salah baca. Saya baca buku tentang macam mana nak jalankan […]

Continue Reading 0
rumah-pelaburan

Masalah lazim yang sering berlaku di rumah jenis Apartment

Beberapa buku berkenaan dengan pelaburan hartanah yang saya pernah baca, kebanyakkannya mencadangkan kepada pelabur baru membeli hartanah dalam bentuk kediaman jenis apartment.   Dari segi harga, ia lebih murah berbanding landed properties, namun apabila dinilai dari segi pulangan yang boleh diperolehi daripada hasil duit sewa, rumah kediaman jenis apartment mempunyai potensi untuk menghasilkan positive cash […]

Continue Reading 0
harga-seluar-munafie

Berapa harga seluar dalam Munafie?

Berapa harga seluar dalam Munafie? Mungkin ramai juga yang nak tau, berapa sebenarnya harga jual untuk seluar dalam Munafie ni? Dalam perkongsian pada kali ini, saya akan cerita serba sedikit tentang seluar dalam Munafie ini.   Ini merupakan lanjutan bagi artikel saya sebelum ini. Jika anda masih belum pernah baca, boleh klik pada link dibawah […]

Continue Reading 3

Perlu ke peniaga, ejen affiliate dan blogger tayang bukti pendapatan mereka di internet?

“Apa pendapat anda tentang peniaga-peniaga online, ejen-ejen affiliate, ejen dropship, mahupun blogger yang suka tunjuk atau tayangkan income yang mereka berjaya hasilkan secara online?” Pernah tak terlintas dekat fikiran anda, yang mereka ni adalah golongan yang poyo, riak, suka menunjuk dan sebenarnya ada niat tersembunyi! Ha ha   Serius. Dulu saya pun rasa tak selesa […]

Continue Reading 0
panduan-buat-duit-uber

Konflik antara pemandu teksi dengan pemandu kereta Uber

Geng pemandu teksi ni, memang anti betul dengan geng-geng pemandu kereta Uber ataupun Grab car. Buktinya? Ada antara pemandu teksi yang bertindak drastik hingga sanggup mencederakan penumpang dan juga merosakkan kenderaan yang dipandu oleh pemandu Uber.   Berita ini pernah dilaporkan oleh akhbar online iaitu BH Online bertarikh 23 June 2016 dengan tajuk Polis tahan […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes