Archive | Catatan Rambang SH

rumah-pelaburan

Masalah lazim yang sering berlaku di rumah jenis Apartment

Beberapa buku berkenaan dengan pelaburan hartanah yang saya pernah baca, kebanyakkannya mencadangkan kepada pelabur baru membeli hartanah dalam bentuk kediaman jenis apartment.   Dari segi harga, ia lebih murah berbanding landed properties, namun apabila dinilai dari segi pulangan yang boleh diperolehi daripada hasil duit sewa, rumah kediaman jenis apartment mempunyai potensi untuk menghasilkan positive cash […]

Continue Reading 4
harga-seluar-munafie

Berapa harga seluar dalam Munafie?

Berapa harga seluar dalam Munafie? Mungkin ramai juga yang nak tau, berapa sebenarnya harga jual untuk seluar dalam Munafie ni? Dalam perkongsian pada kali ini, saya akan cerita serba sedikit tentang seluar dalam Munafie ini.   Ini merupakan lanjutan bagi artikel saya sebelum ini. Jika anda masih belum pernah baca, boleh klik pada link dibawah […]

Continue Reading 3

Perlu ke peniaga, ejen affiliate dan blogger tayang bukti pendapatan mereka di internet?

“Apa pendapat anda tentang peniaga-peniaga online, ejen-ejen affiliate, ejen dropship, mahupun blogger yang suka tunjuk atau tayangkan income yang mereka berjaya hasilkan secara online?” Pernah tak terlintas dekat fikiran anda, yang mereka ni adalah golongan yang poyo, riak, suka menunjuk dan sebenarnya ada niat tersembunyi! Ha ha   Serius. Dulu saya pun rasa tak selesa […]

Continue Reading 0
panduan-buat-duit-uber

Konflik antara pemandu teksi dengan pemandu kereta Uber

Geng pemandu teksi ni, memang anti betul dengan geng-geng pemandu kereta Uber ataupun Grab car. Buktinya? Ada antara pemandu teksi yang bertindak drastik hingga sanggup mencederakan penumpang dan juga merosakkan kenderaan yang dipandu oleh pemandu Uber.   Berita ini pernah dilaporkan oleh akhbar online iaitu BH Online bertarikh 23 June 2016 dengan tajuk Polis tahan […]

Continue Reading 1
mesin-buat-jus

Suasana bisnes air di bazar ramadhan

Catatan ni saya tulis pada hari kedua bulan Ramadhan tahan 2016. Tak banyak yang berubah berbanding tahun-tahun sebelum ni. Awal-awal ramadhan macam sekarang ni, memang dah jadi lumrah. Surau memang penuh ketika waktu solat maghrib, isya’ dan ketika solat sunat terawih.   Suasana kat bazar ramadhan pun macam tu juga. Orang terlalu ramai, dan makanan […]

Continue Reading 0

Bisnes air balang di bazar ramadhan

Pejam celik pejam celik… akhirnya bulan Ramadhan kembali lagi. Terasa cepat betul masa berlalu. Dalam masa 30 hari atau kurang, bergantung kepada anak bulan sama ada akan kelihatan lebih awal atau mengikut perkiraan tarikhnya, akan muncul pula bulan Syawal.   Hari raya. Ok… puasa belum pun habis, dah sibuk nak menyambut hari raya. Apa cerita […]

Continue Reading 1
rancangan-perniagaan

Kertas kerja perniagaan dan 33 contoh kertas kerja pelan perancangan perniagaan

Bulan April ni nampaknya adalah salah satu bulan yang agak kurang produktif bagi saya. Banyak juga kerja-kerja penulisan yang tertangguh dan tak mengikut jadual yang ditetapkan. Lebih memburukkan keadaan lagi, bulan April ni juga sekurang-kurangnya saya mengalami writer’s block sebanyak dua kali.   Saya ingat bukan mood untuk menulis sahaja yang “terbang”, malahan mood untuk […]

Continue Reading 0
resipi-air-balang-sedap

Bisnes Air Balang jadi pilihan usahawan semasa bulan puasa

Bisnes air balang mempunyai potensi dan kekuatannya yang tersendiri. Setiap bisnes mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Walaupun dua orang usahawan berniaga produk yang sama, let say kedua-duanya berniaga air balang, namun belum tentu lagi kedua-duanya akan memperolehi hasil yang sama.   Saya tertarik nak bercerita tentang bisnes air balang ni selepas saya baca laman web Panduan […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes