Archive | Personal

mesin-buat-jus

Suasana bisnes air di bazar ramadhan

Catatan ni saya tulis pada hari kedua bulan Ramadhan tahan 2016. Tak banyak yang berubah berbanding tahun-tahun sebelum ni. Awal-awal ramadhan macam sekarang ni, memang dah jadi lumrah. Surau memang penuh ketika waktu solat maghrib, isya’ dan ketika solat sunat terawih.   Suasana kat bazar ramadhan pun macam tu juga. Orang terlalu ramai, dan makanan […]

Continue Reading 0

Bisnes air balang di bazar ramadhan

Pejam celik pejam celik… akhirnya bulan Ramadhan kembali lagi. Terasa cepat betul masa berlalu. Dalam masa 30 hari atau kurang, bergantung kepada anak bulan sama ada akan kelihatan lebih awal atau mengikut perkiraan tarikhnya, akan muncul pula bulan Syawal.   Hari raya. Ok… puasa belum pun habis, dah sibuk nak menyambut hari raya. Apa cerita […]

Continue Reading 1
rancangan-perniagaan

Kertas kerja perniagaan dan 33 contoh kertas kerja pelan perancangan perniagaan

Bulan April ni nampaknya adalah salah satu bulan yang agak kurang produktif bagi saya. Banyak juga kerja-kerja penulisan yang tertangguh dan tak mengikut jadual yang ditetapkan. Lebih memburukkan keadaan lagi, bulan April ni juga sekurang-kurangnya saya mengalami writer’s block sebanyak dua kali.   Saya ingat bukan mood untuk menulis sahaja yang “terbang”, malahan mood untuk […]

Continue Reading 0
resipi-air-balang-sedap

Bisnes Air Balang jadi pilihan usahawan semasa bulan puasa

Bisnes air balang mempunyai potensi dan kekuatannya yang tersendiri. Setiap bisnes mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Walaupun dua orang usahawan berniaga produk yang sama, let say kedua-duanya berniaga air balang, namun belum tentu lagi kedua-duanya akan memperolehi hasil yang sama.   Saya tertarik nak bercerita tentang bisnes air balang ni selepas saya baca laman web Panduan […]

Continue Reading 1
bukti-komisyen-lazada

Bukti komisyen dari laman web Lazada

Bila saya terasa lemah dan rasa macam malas nak update blog ni… saya akan cuba flashback semula, kenapa saya mula menulis at the first place.   Saya lihat kembali tagline blog ni. Kearah kehidupan bebas hutang menerusi penulisan   Eh ini bukan perkara main-main.   Saya ada banyak hutang, sama ada hutang yang saya dah […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes