Dulu EdyBiz, Sekarang EdyClick Pulak

Sebelum ini memang saya dah pernah join program affiliate EdyBiz – Easy Do Your Business. Memang menarik dan ianya lain daripada yang lain.

Ada macam-macam produk yang disenaraikan. Ada produk digital, produk fizikal, seminar dan produk yang kita nak beli secara borong pun ada.

Terbaru pulak, pemilik EdyBiz lancarkan satu lagi program atau platform untuk buat duit online yang diberi nama EdyClick – Easy Do Your Click.

Tak pasti la pulak sama ada nama dan tag line ni akan dikekalkan sampai bila-bila atau mereka akan tukar satu hari nanti.

Kelebihan EdyClick ini pulak, ia menawarkan dua jenis struktur komisyen untuk para agen.

Ada

1. Pay per sales

2. Pay per click

Pay per sales ini adalah konsep biasa yang diamalkan dalam mana-mana program affiliates. Ada sales, maka adalah komisyen. Kalau tak ada sales, maka jangan ditanya mana komisyennya.

Sesetengah produk, kita perlukan sehingga 2,000 – 4,000 klik barulah boleh dapat komisyen affiliate.

Terutama sekali untuk produk yang dah agak lama berada dalam pasaran dan untuk produk yang agak mahal. Jadi, apa akan berlaku pada jumlah klik yang kita dah bawa masuk hingga beribu-ribu jumlahnya ke laman jualan?

Burn.

Berbeza dengan konsep EdyClick ini,

Saya andaikan anda berjaya dapatkan 2,000 klik untuk link affiliate anda.

Dekat situ je potensi pendapatan yang anda boleh hasilkan sudah mencecah

2,000 klik x RM0.03 = RM60

Jadinya, buat para agen affiliate yang ada antaranya menggunakan medium berbayar untuk bawa masuk trafik ke sesebuah laman jualan, maka dengan adanya konsep pay per click ini, ia dapat beri sedikit kelegaan.

Kalau ada antara anda yang memang dah pandai dapatkan cost per click RM0.01, maka anda dah berjaya buat untung sebanyak RM0.02 per click walaupun masih belum ada sebarang jualan terhasil.

Manakala bagi mereka yang biasa dapat cost per click yang agak mahal, maka dengan adanya konsep ini, kos tersebut dapat dikurangkan sebanyak RM0.03

Jadi, kalau anda dah rasa tergerak hati nak cuba buat duit dengan menjadi affiliate EdyClick, bolehlah [Klik sini].

Mana tau lepas ni anda berjaya dapat RM3,000 – RM10,000 sebulan hanya dengan mempromosikan produk-produk EdyClick.

Belum cuba belum tahu, kan?

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Konsep ABC Dalam Pemasaran dan Perniagaan Online - April 24, 2014

    […] Sabree Hussin – mendapat pendidikan awal di sekian sekian dan kini merupakan penulis sepenuh masa di laman web http://sabreehussin.com dan http://sabreehussin.biz […]

Leave a Reply

4 × 5 =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

%d bloggers like this: