Jana pendapatan dengan Program eRezeki (BUKTI)

Sebelum-sebelum ni saya pernah juga kongsikan tentang program buat duit dengan erezeki dalam blog ni. Program erezeki ini direka bagi membantu golongan berpendapatan rendah untuk menambahkan pendapatan dengan melakukan kerja-kerja dalam talian (yang turut dikenali sebagai kerja-kerja digital).

 

Contoh kerja-kerja digital ni ialah seperti data entry, data collection, data categorization, dan macam-macam lagi. Kesemua kerja-kerja ini boleh dilakukan hanya dari rumah, asalkan anda mempunyai sambungan internet dan juga komputer.

 

Kalau nak cerita dari segi kadar bayaran upah, ianya tidaklah setinggi mana. Namun, ia setaralah dengan bentuk dan jenis pekerjaan yang perlu dilakukan. Kalau kita layari laman web luar negara, yang menawarkan kerja-kerja data entry, sebenarnya bayaran yang mereka tawarkan juga tidaklah setinggi mana.

 

Kadar upahnya boleh dikatakan berpatutan dengan jenis pekerjaan yang perlu dilakukan. Ini pula adalah bayaran yang terima dari program erezeki.

buat-duit-dengan-erezeki

Jumlahnya adalah sebanyak RM14.62. Alhamdulillah. Duit jugak. Boleh guna untuk beli roti john, nasi ayam, air jus tembikai kat bazar ramadhan. Banyak atau sedikit, ianya tetap rezeki dari Allah SWT yang perlu kita syukuri. Mudah-mudahan lepas ni boleh dapat lagi banyak dari ini.

 

Sebenarnya, selain program erezeki ni, saya juga ada terlibat dengan kerja-kerja promosi untuk Program Jobdirumah. Ini pula bayaran yang saya terima dari Jobdirumah.

buat-duit-jobdirumah

Nampak kan betapa banyaknya perbezaan bayaran yang saya terima? Inilah sebabnya saya pernah kata sebelum ni, bukannya saya tak yakin dengan program erezeki, sebaliknya saya terpaksa fokuskan masa saya kepada program yang membayar upah yang lebih tinggi.

 

Lagi satu, untuk pengetahuan anda, program Jobdirumah ni kalau nak join kena bayar sebanyak RM50. Manakala program erezeki ni percuma sahaja. Jadi, memandangkan sebelum ni saya pernah keluar modal sebanyak RM50 untuk join Jobdirumah, maka dah tentu saya kena usaha betul-betul, supaya perlaburan yang saya keluarkan tu membuahkan hasil.

 

Barulah berbaloi.

 

Nampak kan, sekarang ni ada banyak betul program yang kita boleh join untuk tambahkan pendapatan. Kebanyakkannya boleh dilakukan tanpa perlu susah payah nak ke pejabat dan boleh dilakukan hanya dari rumah. Terpulang pada individu tersebut, sama ada nak ambil peluang ini atau nak tengok sahaja.

 

Asalkan ada usaha, In Shaa Allah ada hasilnya.

 

Terima kasih sebab baca perkongsian saya ni. Apa pun, cuba la dulu mendaftar dalam program erezeki tu. Biasakan diri terlebih dahulu dengan kerja-kerja digital. Bila dah daftar, boleh lihat senarai kerja erezeki di member area.

 

Apa pun, saya doakan semoga anda juga berjaya buat duit dengan erezeki ataupun dengan Jobdirumah.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =