Kali Pertama Mempromosikan Produk Lelaki: Qlimax

Dalam friendlist saya, ada macam-macam kategori manusia. Kebanyakkan yang berada dalam friendlist saya, sama ada mereka yang memang saya kenal, ataupun mereka yang memang kenal saya (tapi saya tak kenal mereka).

Basically, mereka terdiri daripada

1. Kawan-kawan masa sekolah

2. Kawan-kawan masa kolej

3. Kawan-kawan masa belajar kat UiTM

4. Kawan-kawan masa zaman kerja kat Scicom

5. Kawan-kawan masa kerja kat Berjaya

Now bila saya dah tinggalkan alam bekerja dengan orang dan melangkah ke alam kerja sendiri, maka kawan-kawan baru yang saya dapat sekarang ni pun pelbagai latar belakang.

Mostly sekarang ni banyak terdiri daripada mereka-mereka yang minat meniaga.

Tak kiralah sama ada mereka ni meniaga secara dalam talian (online) mahupun offline.

Mungkin betullah kata bijak pandai, nak tengok siapa diri kita yang sebenar, tengoklah siapa kawan-kawannya.

Kalau dulu masa saya masih bekerja, kawan-kawan saya semua terdiri daripada golongan executive. Junior excutive.

Sekarang ni bila saya dah mula beranikan diri untuk berniaga, kawan-kawan saya sekarang kebanyakkannya juga adalah seorang peniaga.

Jadi, beberapa minggu yang sudah, saya terpandang tawaran untuk jadi agen bagi mempromosikan produk lelaki.

Dalam hati saya rasa tawaran tu memang menarik! Sebab saya juga memang kenal seorang kenalan di FB yang fokus menjual produk lelaki dan income dia memang best!

Kalah gaji seorang junior executive kalau nak compare dengan hasil jualan dia ni.

Bila saya selidik-selidik, rupa-rupanya produk yang dijual adalah produk Qlimax Extreme Grip. Maklumat lanjut tentang Qlimax Extreme Grip sila [klik sini].

Saya tak ingat… kenapa saya tak ambil tawaran tu.

Mungkin sebab hati berbelah bahagi.

Takut pun ada.

Takut tak dapat nak beri komitmen. Takut tak berjaya nak dapatkan sebarang hasil. Entahlah… macam-macam yang difikirkan.

Tapi, rupa-rupanya saya masih berpeluang untuk jadi agen bagi mempromosikan produk Qlimax Extreme Grip ni rupanya.

Walaupun bukan agen dropship, stokis dan sebagainya yang mungkin berpeluang untuk jana lebih banyak komisyen, tapi saya tetap berpeluang untuk jadi agen affiliate.

Peranannya pun lagi mudah berbanding agen dropship.

At least saya tak perlu nak uruskan order dan sebagainya.

Tak apa, masih dalam peringkat percubaan. Saya pun tak pernah lagi ada pengalaman nak jual produk-produk kuat macam ni.

Jika rezekiku berada disini, maka Engkau permudahkanlah Ya Allah.

Oh ya, saya menjadi agen affiliate yang mempromosikan produk Qlimax ini menerusi laman web EdyClick.

Jika anda juga ingin menjadi agen affiliate EdyClick, buatlah pendaftaran di laman web berikut:

Klik sini untuk mendaftar –> Pendaftaran Affiliate EdyClick

 

,

No comments yet.

Leave a Reply

thirteen − 4 =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes