Kerja part time sesuai untuk pelajar dengan bayaran RM5 untuk satu jam bekerja

Golongan yang masih belajar juga kalau boleh perlu ada sumber pendapatan sendiri. Tak bolehlah kalau semuanya nak bergantung kepada duit dari mak ayah kan.

 

Bukanlah sesuatu yang pelik, kalau ada pelajar yang bekerja sambilan ketika masih lagi belajar. Apa yang penting, kena pandai-pandailah atur jadual.

 

Asalkan anda tahu, mana satu yang perlu dijadikan prioriti. Sama ada nak fokus pada belajar atau fokus pada kerja?

 

Sudah tentulah fokus pada belajar. Kalau nak fokus terhadap kerja, boleh fokus masa dah habis belajar nanti. Masa tu, buatlah kerja betul-betul.

 

Kalau nak cari kerja kosong, yang boleh dilakukan secara part time, anda boleh cari di laman web Maukerja ini. Dekat sini ada lebih kurang 50++ senarai kekosongan kerja yang boleh dilakukan secara part time.

 

Mungkin ada yang nak tahu, kerja apa yang anda akan dibayar gaji RM5 satu jam? Paling penting boleh dilakukan secara part time sahaja tu kan.

 

Inilah dia kerja part time yang saya maksudkan.

kerja-part-time-student

Kerja part time ini adalah sebagai Customer Service untuk Domino’s Pizza.

 

Apa yang diperlukan untuk memohon kerja ini?

  1. Good command of English and Bahasa Malaysia
  2. Students, fresh graduates and retirees are encouraged to apply
  3. Flexible working hours (min 2 days/week for part timer)
  4. Basic computer knowledge needed and two (2) weeks training- night session will be provided
  5. Applicants who are available immediately are encourage to apply
  6. 150 vacancies available

 

Tanggungjawab yang perlu dilakukan?

  1. Handle inbound calls for Domino’s Pizza order taking
  2. Process customer’s order
  3. Tactfully and professionally attend to customer queries / concerns via phone
  4. Adhere to escalation procedures of handling customer concerns at all times

 

Kerjanya macam lebih kurang kerja di call center. Bila ada pelanggan yang call sebab nak buat pesanan pizza, kita layan je, dan pastikan kita ambik pesanan yang betul.

 

Manfaat tambahan jika minat dengan kerja ini?

  1. Working hour: 4 hours/day (flexible shift)
  2. Basic salary: RM5.00 per hour
  3. Upselling incentives: up to RM300 per month
  4. Personal accident coverage
  5. EPF & SOCSO
  6. Career development

 

Sekiranya anda berminat dengan tawaran kerja ni, bolehlah buat permohonan menerusi laman web ini. Permohonan kerja boleh dilakukan secara online sahaja.

 

Tak perlu nak susah payah datang ke office atau mana-mana outlet Domino’s Pizza.

 

Cubalah buat permohonan. Manalah tau ada rezeki, dan anda layak untuk diterima bekerja pula nanti.

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

12 − 9 =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes