Macam mana nak siap sedia dengan temuduga kerja kerajaan?

“Kerja kerajaan pun ada temuduga jugak ke?”

 

Saya tak tau. Saya tak ada pengalaman kerja kerajaan. In fact, saya sendiri tak pernah pun mintak kerja dalam sektor awam ni.

 

Jadi… bila orang tanya saya, kerja kerajaan ni nak kena pergi interview ke tak… saya jadi agak blur.

 

rahsia-temuduga-kerja-kerajaan Rahsia persiapan temuduga kerja kerajaan

Apa yang saya tau, kerja kerjaan ni bukan senang nak dapat.

 

Maknanya, kalau anda dapat tawaran untuk kerja kerajaan, dan dalam kes ni, anda dah sampai ke peringkat boleh dipanggil untuk ke interview, maknanya anda memang patut hargainya.

 

Sebenarnya ramai je yang mintak kerja kerajaan tapi sangat susah nak dapat.

 

Tapi kalau dah dapat panggilan, anggaplah macam ini adalah peluang once in a lifetime.

 

Orang lain tak dapat, tapi anda dapat.

 

Nah, kalau ini situasi anda sekarang ni, baca ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ni ya.

 

 

,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes