car-dealer

Mula berniaga bagi memahami kehidupan sebagai seorang Boss

Dewasa ini, saya lihat ada banyak iklan kerja kosong, yang mempromosikan peluang merasai kehidupan sebagai seorang boss, sebagai salah satu kelebihan dan keistimewaan jika melakukan kerja tersebut.   Ada beberapa pekerjaan, yang saya pernah lihat, yang menggunakan pendekatan tersebut. Kerja sebagai pemandu UBER atau Grab car. Hanya disebabkan kerja ini, boleh dilakukan pada bila-bila masa, […]

Continue Reading 1
bagus-ke-unifi

Kelajuan internet pantas memudahkan buat kerja online dari rumah

Sebelum ini, saya menggunakan perkhidmatan jalur lebar dari Streamyx. Keputusan untuk menggunakan perkhidmatan ini, dibuat lebih kepada sebab terpaksa.   Pada awalnya, saya menggunakan P1 Wimax. Tapi lepas tu, perkhidmatan dari P1 ditamatkan, setelah pihak P1 memberi notis yang mengatakan mereka tidak lagi akan meneruskan operasi.   Setelah buat survey, saya dapati, tempat saya tinggal […]

Continue Reading 0
kerja-security-guard

Saya pernah bercita-cita nak kerja sebagai pengawal keselamatan – Ini sebabnya

Satu masa dulu, saya pernah beritahu pada abang saya, yang saya nak kerja sebagai seorang security guard atau pengawal keselamatan. Saya sebenarnya tak kisah kerja apa pun. Pada saya, yang penting, ia mampu berikan pendapatan yang halal.   Anda pernah tengok iklan kerja kosong untuk posisi pengawal keselamatan? Kalau tak pernah tengok, ini saya nak […]

Continue Reading 0

Lubuk borong barangan dari China melalui 1688

Usahawan yang menjalankan bisnes jual barangan dari China secara online dari rumah, tentunya dah biasa dengar tentang laman web borong bernama Taobao.com Menerusi laman web Taobao ini, anda boleh dapatkan pelbagai barangan dari China dengan harga yang murah. Kebanyakkan barangan yang dijual disini tidak meletakkan minimum order quantity atau juga biasa dikenali dengan istilah MOQ. […]

Continue Reading 0
rumah-sewa-tbs

Nak duduk rumah apartment? Anda kena belajar SABAR dengan masalah ini

Antara rumah jenis landed dengan rumah jenis apartment, mana satu pilihan hati anda?   Sesetengah orang, dia tak ada pilihan. Pilihannya terhad, mengikut berapa banyak pendapatan yang dia ada. Pendapatan yang dia mampu hasilkan itulah yang akan menentukan, rumah jenis apa yang dia bakal duduki.   Lazimnya rumah jenis landed, lebih mahal berbanding rumah jenis […]

Continue Reading 0
bekerja-sendiri-seronok

Pengalaman lima tahun bersama dengan Jobdirumah! Jobdirumah tipu atau tak?

Bagi individu yang tercari-cari peluang untuk buat duit dari rumah, atau yang nak bekerja dari rumah, pasti pernah jumpa laman web Jobdirumah ini. Laman web ini memang cukup popular, dalam kalangan individu yang bekerja dari rumah. Untuk pengetahuan anda, saya juga merupakan salah seorang ahli yang pernah mendaftar untuk menyertai program latihan bekerja dari rumah […]

Continue Reading 0
buat-kerja-dari-rumah-tanpa-modal

Kerja dari rumah tanpa modal 2018 yang TERBUKTI boleh buat duit

Apa pendapat anda tentang orang-orang yang bekerja dari rumah? Adakah anda mengenali seseorang yang memang kerja hanya dari rumah? Mungkin seseorang yang dimaksudkan itu adalah terdiri daripada kenalan anda ataupun mungkin dari kalangan saudara mara anda sendiri?   Pernah ke terlintas di fikiran anda, untuk anda juga bekerja dari rumah satu masa nanti? Serius. Saya […]

Continue Reading 1
apa-itu-involve-asia

Kerja sambilan dari rumah sebagai ejen pemasaran online serta bukti pendapatan

Adakah anda masih lagi mencari-cari peluang untuk bekerja sambilan dari rumah, ataupun anda telahpun memulakan langkah pertama untuk bekerja dari rumah?   Saya pernah tulis mengenai kerja dari rumah yang boleh dipercayai dalam blog ini sebelum ini. Kalau yang belum baca perkongsian saya tu, apa kata anda luangkan masa sejenak untuk baca. Tak lama mana […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes