Tawaran menarik sempena Lazada Online Revolution 2017 dan Blogger Contest

Kempen Lazada Online Revolution kembali lagi untuk tahun 2017.

online-revolution-lazada

Rasanya baru hari tu (bulan lepas) Lazada turut serta dalam kempen promosi besar-besaran sempena MyCybersale 2017, bulan ni rupanya ada satu lagi berita gembira buat para pelanggan setia Lazada.

 

Ada promosi Lazada Online Revolution pulak. Layari https://www.lazada.com.my/online-revolution untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini.

 

Sila tandakan kalendar masing-masing, sebabnya bermula 11.11 hingga 12.12 akan ada macam-macam tawaran menarik dan harga yang sangat menjimatkan bakal menanti anda. Serius, kalau cari kat luar dari laman web Lazada, anda mungkin tak akan jumpa tawaran sedemikian.

 

Pengalaman PERTAMA beli barang secara online

Seingat saya, produk pertama yang saya beli secara online adalah ebook. Sekitar tahun 2009 atau mungkin 2010 kalau tak silap, masa tu saya baru mula nak belajar cara-cara nak menulis dan menghasilkan blog sendiri.

 

Waktu tu, memang susah nak cari panduan yang up to date, yang boleh ajar secara step by step macam mana nak hasilkan blog dan cara nak jana pendapatan menggunakan medium blog.

 

Jadi nak tak nak, kenalah beli ebook. Mula-mula tu, memang rasa takut jugak nak beli barang secara online. Takut kena tipu, takut rugi dan macam-macam lagi.

 

Tapi bila dah melepasi pengalaman yang pertama, terus dah tak risau kalau nak beli ebook lagi secara online. Cuma sekarang ni, saya dah kurang beli ebook sebabnya kebanyakkan ebook yang ada di pasaran, tak berapa relevan dengan apa yang saya perlukan.

 

Produk apa yang saya suka beli secara online?

Memandangkan saya bela kucing, jadi saya suka beli barang-barang kucing secara online. Biasanya, saya akan buat perbandingan harga dulu.

 

Kalau harga yang ditawarkan secara online lebih murah berbanding beli kat pet shop, barulah saya akan beli secara online sahaja.

 

Makanan kucing ni, kalau beli, saya kena beli yang 20kg terus. Biasa kalau beli kat pet shop, saya kena angkat sendiri makanan kucing yang berat ni naik ke rumah.

 

Tetapi, kalau beli online, ada pekerja dari syarikat kurier akan tolong angkat dan bawa sampai ke depan rumah. Best la tu kan.

 

Pasir kucing pun berat jugak haha. Kalau nak beli pasir kucing, kena beli sekali tiga beg pasir. Baru berbaloi.

 

Apa yang buatkan saya suka dengan online shopping?

Online shopping ni pada saya sangat mudah. Lebih-lebih lagi kalau kita dah tau apa benda yang kita nak beli nanti. Contohnya, kalau sebelum ni memang dah biasa beli makanan kucing jenama Button and Bow, kali ni kalau nak beli secara online, boleh terus pergi halaman jualan dan tekan je butang order.

 

Klik sini untuk order.

Kalau beli terus kat kedai pun ok. Cuma tenaga tu nak kena pakai lebih banyak la. Biasanya kalau tak urgent, saya lebih suka beli online sahaja.

 

Apa barang yang saya minat nak beli sempena Lazada Online Revolution 2017 ini?

Handphone saya pun tengah problem sekarang ni.

 

Sekarang ni tengah risik-risik phone yang baru. Rasa berkenan la pulak nak pakai phone ni. Kali pertama saya tengok phone ni, masa majlis pelancaran samsung Galaxy S8 oleh Senheng Malaysia.

 

Kalau ada diskaun lagi, rasa nak dapatkan satu 🙂

 

Dalam tempoh satu bulan ni, akan ada macam-macam promosi. Saya difahamkan, setiap hari akan ada promosi yang berlainan. Jadi kena selalu alert dengan tawaran-tawaran yang disajikan oleh pihak Lazada Malaysia.

 

Nak jimat? Sekarang inilah masanya.

 

 

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Smartphone Xiaomi Redmi 4A dari harga asal RM449 jadi RM299 sempena Lazada Online Revolution 11.11 - Sabree Hussin Dot Biz - November 14, 2017

    […] macam-macam tawaran menarik sempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ni tau. Saya masih ingat lagi, waktu saya datang ke sesi workshop Lazada Affiliate Program di […]

Leave a Reply

twenty + thirteen =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

%d bloggers like this: