Archive | Personal

buat-bisnes-seminar

Buat duit dengan menjalankan perniagaan seminar

Saya mengikuti secara dekat beberapa orang internet marketer di Malaysia.   Ada yang saya follow, sejak dari zaman mereka masih newbie dan tak dikenali lagi. Sekarang ni, hasil daripada kecekalan dan mungkin konsistensi mereka dalam bekerja, akhirnya sekarang mereka mula dikenali dan ada pengikut tersendiri.   Sebahagian daripada Internet Marketer yang saya follow, mereka bermula […]

Continue Reading 0
bisnes-dropship-dari-china

Shopping barangan dari China tanpa perlu susah payah nak ke negara China

Boleh ke nak shopping terus barangan dari China tanpa perlu terbang ke negara tersebut? Jawapannya… MEMANG BOLEH.   Pada hari ini, proses jual beli telahpun menjadi sangat mudah. Kita tak perlu lagi bersusah payah untuk berada di sesuatu tempat physically semata-mata untuk beli sesuatu barang.   Para penjual zaman sekarang ni pun ramai yang dah […]

Continue Reading 0
makanan-kucing-buttons-and-now

Promosi Pet’s Fair Week di Lazada Malaysia – Pelbagai barangan untuk haiwan kesayangan dengan harga terendah

Saya perasan yang saya dah agak lama tak beli sebarang produk untuk kucing-kucing kesayangan saya dari Laman web Lazada Malaysia.   Sekarang ni, kebanyakkan barang saya akan beli di Pet Shop berhampiran saya.   Tapi tadi, masa saya buka laman web Lazada, saya baru perasan yang rupa-rupanya sekarang ni ada promosi Pet’s Fair Week.    […]

Continue Reading 0

Join program Affiliate tapi pemilik produk tak nak bayar komisen pulak

1. Saya akui, saya banyak join program affiliate. Terlalu banyak sampaikan ada program affiliate yang saya sendiri dah lupa saya pernah join.   2. Kadang-kadang tu saya join sebab saya rasa produk tersebut sangat relevan dengan kehendak dan trend semasa. Jadi, saya juga ambil peluang untuk join program tersebut, tanpa mengira siapakah yang menjadi pengendali […]

Continue Reading 2
panduan-buat-duit-dengan-youtube

Buat video khas sempena kontes Belajar Buat Blog

Baru-baru ni, saya ada beli sebuah panduan yang mengajar cara-cara untuk buat duit menerusi laman web Youtube. Menerusi panduan tersebut, pembaca dapat belajar cara-cara untuk buat duit menerusi program pengiklanan Google Adsense.   Panduan yang saya maksudkan ialah panduan Buat duit dengan Video Youtube yang ditulis oleh Masfira. Klik sini untuk lihat panduan tersebut. 1. […]

Continue Reading 0
kolej-matrikulasi-londang

Pengalaman menghafal surah di kolej matrikulasi

Saya pernah belajar di Kolej Matrikulasi Melaka sebelum ini. Tahun saya mendaftar masuk ialah 2006. 1. Salah satu kenangan yang saya masih ingat sepanjang saya belajar di kolej ini, ialah pengalaman saya belajar subjek agama.   2. Subjek agama adalah salah satu subjek yang pelajar perlu belajar. Walaubagaimanapun, jika saya tak silap, subjek agama tak […]

Continue Reading 0
buat-duit-dengan-link

Seronok ke belajar buat blog?

1. Ada ramai orang kat Malaysia ni yang tau, bahawa dengan mempunyai blog sendiri, mereka boleh hasilkan pendapatan yang lumayan lagi menguntungkan. Baca juga: Belajar buat blog yang boleh menghasilkan pendapatan LUMAYAN!   2. Sama ada mereka mahukan pendapatan yang konsisten setiap tahun, setiap bulan, setiap minggu ataupun mahukan setiap hari nak ada pendapatan tambahan […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes