Archive | Personal

buat-duit-dengan-adsense

Betul ke boleh dapat duit dari Google?

Boleh dikatakan, setiap hari saya akan buka laman web Google. Biasanya, saya akan gunakan google untuk cari apa-apa maklumat yang saya perlukan.   Sama ada nak cari lirik lagu, nak cari info tentang homestay di Cameron Highland, ataupun nak dapatkan perkongsian pengalaman percutian di lokasi percutian yang saya belum pernah kunjungi.   Saya percaya, kalau […]

Continue Reading 1
jam-g-shock-original

Jam tangan jenama Casio G-Shock Original MURAH sempena Promosi Riang Ria Raya

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri tahun ini, Lazada Malaysia sekali lagi mengadakan kempen promosi Riang Ria Raya.   Kempen promosi ini berlangsung dari 1hb hingga 4hb June sahaja. Bermakna, hari ini merupakan hari terakhir kempen ini. Seperti biasa, bila ada kempen macam ni, maknanya akan ada beberapa barangan yang dijual di laman web Lazada […]

Continue Reading 1
perlaking-review

Adakah ejen dropship juga bersalah sekiranya pembekal seorang scammer?

Dalam keadaan ekonomi yang tak berapa baik, kita memerlukan penyelesaian yang cepat untuk mengembalikan kedudukan kewangan kita dalam landasan yang betul.   Kebocoran sana sini perlu segera ditampal. Mana-mana ketidakcukupan perlu segera dicari jalan penyelesaian.   Memulakan perniagaan sendiri, menggunakan kaedah dropship, adalah salah satu kaedah yang mudah untuk dilakukan. Ia boleh dimulakan serta merta, […]

Continue Reading 0
masalah-rumah-apartment

Masalah parking TERHAD yang sering berlaku di rumah flat

Kadang-kadang saya tertanya-tanya sendiri, adakah orang-orang yang tinggal di rumah flat ni memang ada masalah dari segi sikap dan mentaliti?   Bukan nak menghina atau nak merendah-rendahkan orang yang tinggal kat rumah flat, atau rumah apartment. Kalau saya berniat nak menghina, bermakna, saya juga sedang menghina diri saya sendiri.   Ya, saya juga tinggal dirumah […]

Continue Reading 0
buat-sale-melalui-whatsapp

Kerja part time sesuai untuk pelajar dengan bayaran RM5 untuk satu jam bekerja

Golongan yang masih belajar juga kalau boleh perlu ada sumber pendapatan sendiri. Tak bolehlah kalau semuanya nak bergantung kepada duit dari mak ayah kan.   Bukanlah sesuatu yang pelik, kalau ada pelajar yang bekerja sambilan ketika masih lagi belajar. Apa yang penting, kena pandai-pandailah atur jadual.   Asalkan anda tahu, mana satu yang perlu dijadikan […]

Continue Reading 0

Smartphone Xiaomi Redmi 4A dari harga asal RM449 jadi RM299 sempena Lazada Online Revolution 11.11

Adakah anda sempat ambil peluang untuk rebut tawaran diskaun sempena dengan kempen Lazada Malaysia Online Revolution 11.11 yang dijalankan tempoh hari?   Kalau tak sempat, memang rugi.   Ada macam-macam tawaran menarik sempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ni tau. Saya masih ingat lagi, waktu saya datang ke sesi workshop Lazada Affiliate Program di Pullman […]

Continue Reading 1

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes