Archive | Personal

perlaking-review

Adakah ejen dropship juga bersalah sekiranya pembekal seorang scammer?

Dalam keadaan ekonomi yang tak berapa baik, kita memerlukan penyelesaian yang cepat untuk mengembalikan kedudukan kewangan kita dalam landasan yang betul.   Kebocoran sana sini perlu segera ditampal. Mana-mana ketidakcukupan perlu segera dicari jalan penyelesaian.   Memulakan perniagaan sendiri, menggunakan kaedah dropship, adalah salah satu kaedah yang mudah untuk dilakukan. Ia boleh dimulakan serta merta, […]

Continue Reading 0
masalah-rumah-apartment

Masalah parking TERHAD yang sering berlaku di rumah flat

Kadang-kadang saya tertanya-tanya sendiri, adakah orang-orang yang tinggal di rumah flat ni memang ada masalah dari segi sikap dan mentaliti?   Bukan nak menghina atau nak merendah-rendahkan orang yang tinggal kat rumah flat, atau rumah apartment. Kalau saya berniat nak menghina, bermakna, saya juga sedang menghina diri saya sendiri.   Ya, saya juga tinggal dirumah […]

Continue Reading 0
buat-sale-melalui-whatsapp

Kerja part time sesuai untuk pelajar dengan bayaran RM5 untuk satu jam bekerja

Golongan yang masih belajar juga kalau boleh perlu ada sumber pendapatan sendiri. Tak bolehlah kalau semuanya nak bergantung kepada duit dari mak ayah kan.   Bukanlah sesuatu yang pelik, kalau ada pelajar yang bekerja sambilan ketika masih lagi belajar. Apa yang penting, kena pandai-pandailah atur jadual.   Asalkan anda tahu, mana satu yang perlu dijadikan […]

Continue Reading 0

Smartphone Xiaomi Redmi 4A dari harga asal RM449 jadi RM299 sempena Lazada Online Revolution 11.11

Adakah anda sempat ambil peluang untuk rebut tawaran diskaun sempena dengan kempen Lazada Malaysia Online Revolution 11.11 yang dijalankan tempoh hari?   Kalau tak sempat, memang rugi.   Ada macam-macam tawaran menarik sempena dengan Lazada Online Revolution 2017 ni tau. Saya masih ingat lagi, waktu saya datang ke sesi workshop Lazada Affiliate Program di Pullman […]

Continue Reading 1
online-revolution-lazada

Tawaran menarik sempena Lazada Online Revolution 2017 dan Blogger Contest

Kempen Lazada Online Revolution kembali lagi untuk tahun 2017. Rasanya baru hari tu (bulan lepas) Lazada turut serta dalam kempen promosi besar-besaran sempena MyCybersale 2017, bulan ni rupanya ada satu lagi berita gembira buat para pelanggan setia Lazada.   Ada promosi Lazada Online Revolution pulak. Layari https://www.lazada.com.my/online-revolution untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini.   Sila […]

Continue Reading 1

Bersegeralah apabila ingin melakukan kebaikkan

Satu pagi, ketika anda sedang duduk termenung selepas siap bersarapan pagi, tiba-tiba ada rasa nak buat solat sunat dhuha. Alhamdulillah. Bagus tu.   Teruslah bangun dan bersiap sedia untuk ambil wudhu, dan terus mendirikan solat sunat dhuha tersebut. Jangan bertangguh. Sebabnya bila anda dah mula bertangguh, nanti dengan tak semena-mena, ada je benda lain nak […]

Continue Reading 0

Apa yang saya suka tentang sesi workshop yang dianjurkan oleh Lazada

Baru-baru ni, saya sempat ikuti program workshop yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Pullman Hotels Kuala Lumpur. Ini bukannya workshop macam tempat repair kereta tu, tetapi lebih kepada program latihan dalam bentuk seminar. Bagi yang masih belum pernah lagi join program affiliate Lazada, bolehlah sertai program seperti ini secepat yang mungkin. Lagi cepat anda join, […]

Continue Reading 0

Promosi ISTIMEWA dari kedai buku online Bookcafe sempena MYCYBERSALE 2017

Lebih kurang 3 hari dari tarikh hari ini, acara tahunan yang dikenali sebagai MyCybersale bakal diadakan. Bersempena dengan berlangsungnya kempen MYCYBERSALE 2017 kali ini, kita boleh saksikan akan ada banyak tawaran-tawaran menarik bakal menanti para pengguna sekalian.   Ada banyak juga syarikat dan jenama yang mengambil bahagian bersempena dengan acara ini.   Salah satunya yang […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes