Kenapa Rahsia Taobao harganya “Mahal”?

“Pernah tak anda terfikir, kenapa agaknya produk digital seperti ebook selalunya dijual dengan harga yang lebih MAHAL berbanding produk yang sama tetapi dalam bentuk fizikal?”

 

Bila anda beli ebook, apa sebenarnya yang anda beli? Adakah anda sedang membeli file dalam format .pdf atau anda sebenarnya sedang membeli informasi yang terkandung dalamnya?

 

borong_china_taobaoContohnya ebook Rahsia Taobao: Panduan Import Barang Dari China Secara Online ni.

 

Klik sini untuk maklumat tentang ebook.

 

Bagaimana kita nak tau, sama ada ebook ni dijual dengan harga yang terlalu mahal, atau sebenarnya ia dijual dengan harga yang sepatutnya.

 

Ya… memang agak susah kita nak tau secara tepat. Perkara seperti ini agak subjektif dan bergantung kepada penilaian setiap individu yang pelbagai.

 

Anda boleh melihat dari sudut pandang seperti ini jika anda mahu.

 

Katakanlah, anda memang seorang usahawan yang tak tau macam mana nak import barang dari China secara dalam talian. Akan tetapi, untuk perniagaan anda, anda memang wajib import barang dari china.

 

Cara tradisional ialah, anda perlu ke China setiap tiga bulan sekali atau enam bulan sekali untuk bertemu dengan supplier dan beli produk untuk diniagakan di pasaran Malaysia. Tak ada apa-apa masalah dengan kaedah ini, dan in fact, saya percaya ramai usahawan import export memang berjaya dengan kaedah ini.

 

Kita sedia maklum, kos untuk ke Negara China bukannya murah. Ada banyak perbelanjaan yang perlu dikeluarkan. Antaranya

(1) Kos tiket penerbangan

(2) Kos penginapan

(3) Kos makan dan minum

(4) Kos pengangkutan semasa di China

(5) Kos penghantaran produk dari China ke Malaysia

(6) Kos penat!  

 

Baca juga:Buku panduan memborong dari China yang patut anda baca?

 

Walaupun pergi terus ke China, adalah satu idea yang bagus dan baik, namun akan tiba satu masa, kita terasa begitu penat dan letih untuk ke sana. Kita mahukan sesuatu kaedah yang lebih mudah dan lebih ekonomi untuk bisnes kita.

 

Aha… then comes the ebook. Panduan borong dari China secara online.

 

Harga ebook ni? Tak sampai pun RM100. Akan tetapi, ilmu dan strategi yang diajarkan dalam ebook ini, bakal membantu anda mengurangkan kos dan perbelanjaan untuk item-item yang saya sebutkan dari nombor (1) hinggalah ke nombor (6).

 

Lihat sahaja item nombor (1) iaitu tiket penerbangan.

 

Adakah tiket penerbangan ke China pergi dan balik boleh didapati dengan kos bawah RM100? I doubt it.

 

Baiklah, ini salah satu cara bagaimana untuk memberi penilaian kepada sesuatu ebook. Kita melihat, bagaimana informasi yang ditawarkan oleh ebook tersebut dapat memudahkan dan menjimatkan urusan kita di masa akan datang.

 

Anda dah sedia untuk jimatkan kos pengurusan perniagaan anda? Anda tak perlu lagi ke China. Boleh terus order segala produk di China secara online sahaja. Klik sini untuk muat turun dan baca ebook ini.

 

 

, ,

3 Responses to Kenapa Rahsia Taobao harganya “Mahal”?

  1. Mann August 23, 2016 at 9:01 pm #

    berapa harga ebook ‘TAOBAO’ tu..?
    mcm mana nak dapatkannya..?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Berbaloi ke beli ebook Rahsia Taobao? – Rahsia TaoBao – Panduan Borong Dari China - April 22, 2017

    […] Baca juga: Kenapa rahsia taobao harganya mahal? […]

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes