Minuman Mocca jadi lebih lazat dengan Milk Frother

Apa benda sebenarnya Milk Frother ni? ha… ni la saya nak cerita ni…

 

Kat tempat saya tinggal, di Desa Tun Razak ada orang jual pelbagai jenis minuman dengan jenama Big Cup By Si Salju.

 

First time saya order, saya pilih minuman perisa Mocca.

 

Saya perasan, masa nak sediakan air Mocca tu, si penjual ada menggunakan peralatan macam kat bawah ni. Gambar dia pun sebijik macam ni.

milk-frother-milk-foamer

Air susu dimasukkan dalam bekas, kemudian tutup hingga rapat. Seterusnya bahagian yang bulat tu di naikkan dan diturunkan dengan pantas.

 

Ini kali pertama saya tengok. Ha ha

 

Saya pun tak tau, apa benda sebenarnya alat ni dan apa fungsinya.

 

Bila saya buat research sikit, barulah saya tahu, rupanya nama alat ni ialah Milk Frother.

 

Kegunaan benda ni? Apa yang saya boleh katakan, dengan guna benda ni (milk frother) air susu akan jadi lebih berkrim, ada buih-buih (orang panggil sebagai foam) dan rasanya jadi lebih sedap.

 

So lepas ni, bolehla gunakan milk frother ni bila nak buat sendiri air mocca.

 

Saya dah semak dah harga dia dekat laman web ni. Memang ada pelbagai harga, dan ada yang murah ada juga yang mahal. Kalau anda pun mencari peralatan ni, bolehlah pilih mana-mana satu yang kena dengan bajet ye.

 

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes