Archive | Personal

resipi-air-balang-sedap

Bisnes Air Balang jadi pilihan usahawan semasa bulan puasa

Bisnes air balang mempunyai potensi dan kekuatannya yang tersendiri. Setiap bisnes mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Walaupun dua orang usahawan berniaga produk yang sama, let say kedua-duanya berniaga air balang, namun belum tentu lagi kedua-duanya akan memperolehi hasil yang sama.   Saya tertarik nak bercerita tentang bisnes air balang ni selepas saya baca laman web Panduan […]

Continue Reading 1
bukti-komisyen-lazada

Bukti komisyen dari laman web Lazada

Bila saya terasa lemah dan rasa macam malas nak update blog ni… saya akan cuba flashback semula, kenapa saya mula menulis at the first place.   Saya lihat kembali tagline blog ni. Kearah kehidupan bebas hutang menerusi penulisan   Eh ini bukan perkara main-main.   Saya ada banyak hutang, sama ada hutang yang saya dah […]

Continue Reading 0
buat_duit_dengan_shaklee

Niche kesihatan adalah niche yang TERBUKTI boleh untung besar!

Niche kesihatan adalah salah satu niche yang menguntungkan jika anda pandai buat duit dan ada strategi yang berkesan, tetapi pada masa yang sama persaingan dalam niche ini juga tak kurang hebatnya.   Walaupun banyak persaingan, ini sebenarnya adalah bukti yang KUKUH yang menandakan bahawa niche ini sememangnya menguntungkan.   Saya nak bawakan beberapa contoh dalam […]

Continue Reading 0

Filem Step Up All In, Internet berkelajuan tinggi, dan bagaimana ia mempengaruhi pendapatan anda?

Baru-baru ni saya tonton filem Step Up All In di saluran HBO. Ada satu scene yang buatkan saya agak teruja bila melihat watak utama dalam cerita ni, Sean, lakonan Ryan Guzman tengah cari info mengenai pertandingan tarian menerusi laman web carian google. Akhirnya, dia temui pertandingan tarian yang di anjurkan oleh The Vortex.   Bukan […]

Continue Reading 0

Masalah jerebu, kegawatan ekonomi dan bagaimana orang kaya boleh bantu?

1. Alkisahnya, laman blog ini saya bina khusus untuk tujuan back up plan. If anything goes wrong dengan blog utama saya, at least saya masih ada platform yang boleh saya manfaatkan untuk teruskan dengan kerja-kerja pemasaran online.   2. Entahlah… sejak akhir-akhir ni, saya rasakan, banyak benda yang awal-awalnya disusun dengan begitu cantik dan teratur, […]

Continue Reading 0

Sebulan Maksimum Dua Produk Berkaitan Sahaja

Bermula bulan ini, saya akan mula hadkan bilangan produk ataupun program affiliate yang saya nak promosikan. Mungkin saya akan hadkan satu atau dua produk sahaja dalam sebulan. Kalau nak promosikan lebih daripada itu pun, mungkin saya akan gunakan blog yang berbeza. Jadi satu kerja. Nak kena maintain banyak-banyak blog dalam satu-satu masa. Sempena bulan April […]

Continue Reading 0

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes