Manfaatkan masa cuti selepas pilihanraya bersama keluarga

Minggu ni, rakyat Malaysia dapat cuti yang panjang. Bermula dari 9hb May 2018 dan ia bersambung hinggalah ke 13hb May 2018.

 

Sepatutnya, ini adalah peluang yang sangat baik untuk luangkan masa bersama keluarga dan pergi bercuti. Tak kiralah sama ada nak pergi bercuti ke Sabah atau bercuti ke Cameron Highland.

 

Kalau nak pergi bercuti ke Sabah, ada macam-macam tempat menarik yang boleh dituju, misalnya ke Kundasang bagi menikmati panorama kawasan pergunungan dan menikmati udara sejuk.

pengalaman-bercuti-ke-kundasang

Ataupun jika pilihan anda adalah ke Tanah Tinggi Cameron Highland, disitu juga terdapat destinasi tumpuan pelancong yang tak kurang hebatnya.

 

Sambil-sambil menghirup udara segar dikawasan pergunungan, boleh juga menikmati keenakkan aroma daun teh di Ladang Teh Boh Sungei Palas.

ladang-teh-boh-cameron-highland

Sambil minum teh, lihat juga pemandangan sekeliling yang serba hijau. Betapa luasnya ladang teh yang terdapat di Sungei Palas ini.

 

In Shaa Allah, bila kita menyaksikan pemandangan seperti ini, akan hilang sekejap stress dan penat lelah akibat bekerja kuat sebelum ini.

 

Umum mengetahui yang baru-baru ini, kita baru sahaja selesai melalui proses demokrasi iaitu Pilihan Raya Umum ke 14. Justeru, mana-mana individu yang sebelum ini, begitu aktif berpolitik, juga boleh ambil peluang ini bagi melupakan sejenak agenda politik yang diwakili oleh parti politik pilihan masing-masing. Masa cuti ini, kita biarkan para ahli politik pilihan kita untuk bekerja.

 

Peranan kita sebagai rakyat biasa, yang telah turun mengundi pada 9hb May yang lepas telahpun selesai. Kini giliran mereka untuk bekerja… untuk kita.

 

Bagi mereka yang nak pergi bercuti, tapi bimbang tak cukup bajet, ini ada berita baik untuk anda. Saya nak berikan anda, travel credit bernilai RM120 yang anda boleh gunakan untuk membuat tempahan tempat penginapan.

diskaun-airbnb

Anda hanya perlu pergi ke halaman ini menerusi pautan ini dan dapatkan travel credit anda disitu.

 

Mungkin agak terlewat untuk saya bercerita tentang travel credit ini, jika anda merancang untuk gunakan ia semasa bercuti pada 9 – 13 May ini. Jangan risau, sebabnya travel credit ini valid selama satu tahun.

 

Kalau sekarang tak dapat guna, anda masih lagi boleh guna di masa akan datang. Mungkin lepas raya nanti, anda ambil cuti panjang, dan pada waktu tu, bolehlah rancang percutian bersama keluarga, untuk melawat tempat-tempat menarik yang ada di Malaysia ataupun di luar negara.

 

Laman web Airbnb ini, bukan setakat menyenaraikan guesthouse dan homestay dalam negara kita sahaja, malahan kita juga boleh tempah guesthouse yang terdapat diluar negara.

cara-booking-homestay-airbnb

Sekiranya ada pembaca blog ini, yang memang dah lama merancang untuk bercuti ke luar negara, juga boleh gunakan laman web Airbnb untuk memudahkan urusan tempahan. Atas ini adalah antara guesthouse yang anda boleh tempah.

 

Anda pilih sahaja kemana destinasi pelancongan yang menjadi idaman anda, tak kira walau dimana negara tersebut, saya percaya, pasti anda boleh dapatkan tawaran yang baik dari laman web Airbnb.

 

Dengan adanya travel credit bernilai RM120, pastinya dapat memberikan lebih penjimatan kepada anda. Sekali lagi, dapatkan travel credit anda di halaman ini.

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply

eleven − four =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes