Cara buat duit dengan Uber tanpa perlu jadi pemandu

Syarikat Uber Technologies Inc. adalah merupakan sebuah syarikat jaringan pengangkutan yang berpengkalan di San Fransisco, California, United States.

 

Uber memperkenal dan membangunkan applikasi (apps) bagi menghubungkan seseorang yang tidak mempunyai kenderaan sendiri dengan individu yang memiliki kenderaan dan pada masa yang sama individu tersebut berminat untuk buat duit dengan kenderaan yang dimilikinya sebagai seorang pemandu.

 

Dengan adanya teknologi ini, pengguna tidak lagi hanya perlu bergantung kepada perkhidmatan teksi semata-mata.

Penumpang boleh mengharapkan perkhidmatan yang disediakan oleh pihak UBER dan tidak hanya bergantung kepada perkhidmatan teksi semata-mata.

 

Dengan adanya perkhidmatan dari UBER, penumpang boleh pilih, nak naik kereta yang bagaimana dan dengan pemandu yang mana satu. Ini sudah tentu berbeza dengan teksi.

 

Sebenarnya, sejak UBER diperkenalkan di Malaysia, sudah ramai yang mendapat manfaatnya.

 

Pertama, orang yang mempunyai kenderaan sendiri. Mereka boleh tawarkan servis pengangkutan pada bila-bila masa, sebagai pemandu. Jadi, mereka ni tak perlu lagi susah payah nak cari kerja part time. Ada kereta? Boleh daftar jadi pemandu UBER.

 

Kedua, sudah tentu adalah pengguna perkhidmatan. Para penumpang umpamanya. Bagi tempat-tempat yang memang susah nak dapatkan perkhidmatan dari teksi, boleh guna UBER sahaja. Pemandu UBER tu sendiri yang akan cari anda dan pick up anda dari tempat yang anda tetapkan.

 

Saya tak pasti, adakah teksi sudah buat perkhidmatan seperti ini. Jika masih belum, patut perlu ada inisiatif untuk wujudkan teknologi yang sama seperti yang diguna oleh UBER dan GRAB.

 

Tak payah asyik nak bising, nak complaint, tapi tak ada inisiatif nak bersaing. Akhirnya, cuma berlonggok kat satu tempat dan menambahkan kesesakan jalan sahaja.

 

Walaupun ada pihak yang mendapat kebaikkan apabila diperkenalkan perkhidmatan UBER di negara kita, namun bukan semua orang sukakan UBER.

 

Terutamanya para pemandu teksi.

pemandu-teksi-serang-kereta-uber

Malahan, akhbar Berita Harian Online (BH Online) pernah melaporkan ada pemandu teksi yang bertindak agresif dan menyerang kenderaan UBER. [konflik antara pemandu teksi dan pemandu kereta UBER]

 

Berita-berita macam ni, sudah tentu membuatkan segelintir individu merasakan kurang selesa untuk jadi pemandu UBER. Namun, adakah masih terdapat cara alternatif untuk buat duit dengan UBER?

 

Bagaimana cara nak buat duit dengan UBER tanpa perlu jadi pemandu?

Sudah tentu ada cara.

panduan-buat-duit-uber

Salah satu panduan yang menceritakan tentang cara nak buat duit dengan UBER tanpa perlu membawa kereta dan boleh buat duit dari rumah telahpun didedahkan dalam panduan Rahsia Uber yang anda boleh muat turun disini.

 

Panduan tersebut merupakan perkongsian pengalaman, oleh Nik Razman yang telah berjaya buat duit dari program ini. Nak lihat buktinya? Ada dibawah ini.

bayaran-komisen-uber

Sebenarnya, apa yang beliau lakukan ini, adalah menyertai program referral yang dianjurkan oleh pihak UBER. Saya tak akan cerita dengan panjang lebar mengenai referral program ini, sebabnya apa yang saya nak cerita ini adalah sedikit berbeza dengan apa yang pernah saya kongsikan sebelum ini.

 

Ya, memang ada cara lain yang lebih mudah untuk buat duit dengan UBER.

 

Baru-baru ini, UBER telahpun bekerjasama dengan Involve Asia dan melancarkan program affiliate mereka menerusi platform affiliate network Involve Asia.

program-affiliate-uber

Ini bermakna, jika anda minat untuk buat duit dengan UBER, ada satu lagi cara yang anda boleh gunakan, dan cara tersebut adalah dengan mempromosikan program UBER ini menerusi Involve Asia.

 

Caranya pun mudah sahaja.

 

1. Masuk ke laman web Involve Asia dan buat pendaftaran. Boleh klik sini untuk daftar secara percuma.

 

2. Isikan borang pendaftaran dengan selengkapnya dan tunggu sehingga akaun anda diaktifkan.

 

3. Selepas itu, anda hanya perlu dapatkan link affiliate anda di member area. Promosikan link tersebut dan apabila ada yang mendaftar sebagai pemandu UBER, maka anda akan terima bayaran.

 

Mudah sahaja.

 

Komisen yang diberikan untuk setiap pendaftaran pada waktu catatan ini saya tulis adalah sebanyak RM4.73 bagi setiap orang yang mendaftar sebagai driver UBER.

Apabila orang yang sama telah mula memandu dengan UBER, anda akan dapat extra komisen sebanyak RM165.60

 

So macam mana? Minat tak nak buat duit dengan UBER ni?

daftar-uber-sekarang

Kalau minat, jangan bertangguh-tangguh lagi. Klik pada START EARNING! sekarang dan mula dapatkan akaun publisher anda menerusi Involve Asia.

 

Ok!

 

Jom buat duit dengan UBER.

 

Daftar secara PERCUMA untuk jadi pemandu UBER menerusi pautan ini.

 

 

, ,

3 Responses to Cara buat duit dengan Uber tanpa perlu jadi pemandu

  1. mohd amran June 6, 2017 at 8:45 pm #

    Aslmkm tuan

    Sya berminat dgn program affiliate uber tapi saya tidak tahu cara mengisi borang utk program ini.Bolehkah tuan berikan tujuk ajar bagaimana utk mengisi borang ini. Terima kasih atas kesudian tuan…salam

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jana pendapatan tambahan dengan UBER - Komisen telah dinaikkan! - Sabree Hussin Dot Biz - March 30, 2017

    […] Dalam post saya yang sebelum ini, saya ada nyatakan tentang potensi pendapatan apabila kita ingin buat duit dengan UBER. Anda boleh baca post saya sebelum ini bertajuk cara buat duit dengan UBER tanpa jadi pemandu. […]

Leave a Reply

eighteen − 12 =

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

%d bloggers like this: