Cari kerja kosong kini lebih mudah dengan laman web Maukerja

Adakah anda masih belum ada kerja tetap dan masih lagi mencari-cari peluang kerja?

 

Ada satu laman web yang mula meningkat dari segi populariti dan kini laman web ini mula menyenaraikan peluang-peluang kerja dari macam-macam jenis syarikat.

 

Macam-macam jenis kerja juga ada dalam laman web ini. Laman web yang saya maksudkan ini laman web Maukerja.MY

cari-kerja-kosong-online

Menerusi laman web maukerja.my ini, ada macam-macam jenis kerja yang anda boleh pohon. Anda boleh klik sini kalau nak ke laman web Maukerja ini.

 

Laman web Maukerja ini menyenaraikan banyak peluang-peluang kerja kosong yang terkini.

 

Tak kiralah anda baca post ini pada tahun bila. Selagi mana laman web maukerja ini masih wujud, selagi itulah laman web ini akan menyenaraikan peluang kerja kosong yang paling terkini.

 

Adakah anda ingin bekerja di singapura?

 

Ada berita baik untuk anda. Menerusi laman web maukerja.my ini juga, anda boleh memohon kerja di singapura. Pada waktu catatan ini saya tulis, saya ada temui beberapa iklan kerja di Singapura.

 

Boleh lihat pada screenshot iklan dibawah ni ya.

iklan-kerja-singapura

Iklan pertama adalah iklan kerja sebagai cleaner di Singapura.

 

Hanya dengan bekerja sebagai tukang cuci di Singapura, anda berpeluang untuk menerima bayaran upah sekitar SGD500 – SGD1,200 atau kalau dalam duit kita, ianya bersamaan dengan RM1,566 – RM3,758 sebulan.

 

Ok juga tu kan?

 

Jika anda minat nak mengetahui dengan lebih lanjut tentang cara-cara bagaimana rakyat Malaysia macam kita ni boleh bekerja di Singapura, silakanlah baca posting ini.

 

Betapa sekarang ni sangat mudah nak cari kerja kosong.

 

Nak cari kerja kosong boleh guna laman web seperti Maukerja.my atau laman web jobstreet. Tak perlu lagi nak ke satu kedai demi satu kedai, semata-mata untuk tahu sama ada kedai tersebut ada kerja kosong atau tidak.

 

Oh ya, seperti yang anda perasan, saya guna istilah kedai.

 

Satu lagi yang saya perasan dan benda ni memang agak ketara, laman web Maukerja.my ini banyak menyenaraikan peluang-peluang kerja di kedai-kedai seperti Guardian, Watson, KFC dan sebagainya.

 

Saya rasa ini sangat bagus, terutama sekali bagi mereka yang mencari kerja part time atau yang tidak merancang untuk kerja dalam satu tempoh masa yang lama. Mungkin sekitar 6 bulan ke satu tahun sahaja, maka sesuailah kerja di tempat seperti yang saya nyatakan tu tadi.

 

Apa pun, jika anda masih belum pernah dengar tentang laman web maukerja.my ni, boleh cuba layari laman web mereka dengan menekan klik pada pautan ini.

 

Manalah tau, anda terjumpa peluang kerja yang lebih menarik!

 

 

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Iklan kerja kosong sebagai cleaner di Singapura – Kerja Singapura - July 14, 2017

    […] sebentar tadi, saya layari laman web Maukerja.MY dengan tujuan nak buat sedikit kajian, berapa kadar upah kalau kerja sebagai tukang cuci di […]

  2. Peluang jana pendapatan tambahan dari rumah apabila bekerja dengan Maukerja.my – Kerja Sambilan Dari Rumah - July 15, 2017

    […] Sebabnya, dalam post ini, saya nak perkenalkan peluang kerja lain pulak, iaitu bekerja secara sambilan untuk memperkenal dan mempromosikan laman web Maukerja.My […]

  3. Contoh kerja kerani kemasukan data – Kerja Data Entry - August 16, 2017

    […] adanya laman web tersebut, proses mencari kerja kosong sudah tentu akan jadi lebih mudah. Saya masih ingat lagi, semasa saya masih remaja dulu. Kalau nak cari kerja memang agak […]

  4. Jana pendapatan sampingan dengan menyebarkan iklan kerja kosong - Sabree Hussin Dot Biz - August 16, 2017

    […] perkongsian pada kali ini, saya nak cerita tentang portal carian kerja yang dinamakan sebagai Maukerja.my […]

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes