Hasil buat duit dengan Program Pengiklanan Mobicow bagi bulan Mac 2017

Adakah anda sudah sertai Program pengiklanan Mobicow? Jika masih belum, bolehlah sertai sekarang dengan mengisikan borang pendaftaran di laman web ini sekarang.

 

Jika pautan pada web tersebut tidak membawa anda ke halaman yang sepatutnya, anda boleh terus sahaja tekan pautan daftar sebagai publisher.

duit-dari-mobicow

1. Bagi para blogger yang telah sertai program pengiklanan Mobicow, sepatutnya anda telahpun menerima bayaran anda.

 

2. Dalam situasi saya, bayaran telahpun dikreditkan ke akaun Paypal pada tarikh 16 Mac 2017. Rupa-rupanya, ini merupakan bayaran ketiga yang saya terima dari pihak Mobicow.

 

3. Ini dia bukti bayaran yang saya terima. Saya menerima emel notifikasi ini menerusi emel saya.

bukti-pendapatan-mobicow

4. Oh saya harap anda tidak rasa jemu dengan update seperti yang saya kerap buat. Pada pandangan saya, benda yang baik, kita kena hebahkan kepada seramai yang mungkin. Setuju?

 

5. Pendapatan yang saya perolehi ini adalah dalam matawang USD. Seperti biasa, kalau nak tau berapa jumlah yang saya terima dalam matawang RM, kita kena lihat berapa kadar tukaran matawang sekarang.

 

6. Kalau ikut yang lepas-lepas, saya tak tukar pun kepada RM. Sebabnya? Saya akan perlukan duit ini untuk lakukan transaksi dengan seller dari luar negara yang menerima bayaran menerusi PayPal.

 

7. Biasanya, saya akan beli software, plugin, ebook ataupun beli domain dan hosting. Walaupun tahun ini merupakan tahun yang ketujuh (atau mungkin kelapan) saya bergiat aktif dalam bidang penulisan blog, namun dari masa ke masa, saya masih tetap akan beli ebook.

 

8. Kadang-kadang ebook yang saya beli tu memang ada kaitan dengan topik belajar buat blog. Almaklumlah, bidang ini pun sentiasa berkembang dan akan sentiasa ada benda baru yang perlu kita tahu. Jadi, kenalah melabur sikit untuk dapatkan ilmu.

 

9. Saya suka share kepada pembaca sekalian tentang program-program buat duit terutama sekali program yang terbukti membayar.

 

10. Kalau saya nak ajak orang untuk join program buat duit tertentu, sudah tentu saya perlu buktikan yang saya pernah merasa pendapatan dari program tersebut. Kalau saya sendiri pernah dapat income, ia akan jadi lebih mudah untuk saya bercerita tentang program tersebut.

 

11. Kalau melihatkan kepada bayaran yang saya terima pada bulan Mac 2017 ini, ianya lebih rendah berbanding bulan lepas. Boleh lihat pencapaian bulan lepas menerusi artikel berjudul Program Pengiklanan Mobicow ada potensi jadi sumber pendapatan pasif.

 

12. Pada mulanya saya beranggapan, dengan program pengiklanan Mobicow ini, pendapatan yang saya bakal perolehi akan naik naik dan terus naik.

 

13. Ternyata saya silap ha3.

 

14. Ada juga kebarangkalian untuk pendapatan saya jatuh. Sebenarnya, naik atau turun ia bergantung kepada beberapa faktor.

 

15. Faktor trafik adalah salah satu penyumbang kepada tinggi atau rendah pendapatan yang bakal diperolehi. Blog ini juga dipasang dengan iklan dari Mobicow.

 

16. Namun, disebabkan trafik blog ini tidak begitu tinggi, maka purata pendapatan yang berjaya dihasilkan blog ini hanyalah sekitar USD0.02 sahaja.

 

17. Itu tandanya, saya perlu usaha dengan lebih gigih dan lebih kuat lagi. Kena tarik lebih banyak trafik dari search engine untuk masuk ke blog ini.

 

18. Selain itu, saya berpendapat, ada faktor lain iaitu bilangan advertiser yang iklankan perniagaan mereka menggunakan medium Mobicow juga main peranan.

 

19. Duit yang kita terima sebagai publisher, sumbernya adalah dari pihak advertiser yang mengiklankan perniagaan mereka menerusi platform yang dibangunkan oleh Mobicow.

 

20. Daripada duit yang dibayar oleh advertiser kepada Mobicow, ada peratusan yang akan masuk ke poket publisher (kita la tu) sebagai upah kerana menyiarkan iklan dari Mobicow.

 

21. Kalau kita andaikan USD1 bersamaan dengan RM4, maka USD10 yang saya terima ini nilainya adalah lebih kurang bersamaan dengan RM40.

 

22. Saya berpandangan, ianya masih lebih baik berbanding program pengiklanan tempatan oleh Nuffnang.

 

23. Adakah anda patut join Mobicow dan buat duit menerusi program pengiklanan ini?

 

24. Semuanya terpulang pada anda. Selagi boleh buat duit, saya syorkan anda join sahaja program ini. Siapa tahu, mungkin in future program ini akan dihentikan, atau lebih baik lagi, akan diperkembangkan lagi program pengiklanan seumpama ini.

 

25. Selagi program ini masih ada, kita manfaatkanlah dengan sebaik-baiknya. Siapa tahu, duit dari Mobicow ni, satu hari nanti boleh digunakan untuk beli sebuah rumah banglo.

 

 

, , , ,

2 Responses to Hasil buat duit dengan Program Pengiklanan Mobicow bagi bulan Mac 2017

  1. dedauncomel.com March 17, 2017 at 6:43 pm #

    Saya sekarang guna popcash/popads. Mungkin saya patut cuba mobicow ni kan.. Iklan2 jenis macam mobicow ni memang masyuk. Lebih2 lagi kalau blog yang ada traffik kencang terutama blog hiburan.

    USD tu memang banyak kalau tukar pergi duit Malaysia.. Lumayan beb

    • Sabree Hussin March 21, 2017 at 8:27 pm #

      Itulah. So far, selagi masih boleh buat duit kita buat aje. Letak iklan tak susah sangat pun kan. Cuma kalau letak macam-macam iklan, nanti orang menyampah la pulak

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes